Jan Eliasson, diplomat och politiker

Jan Eliasson kom från enkla förhållanden i Göteborg och gick hela vägen upp till toppen av FN som vice generalsekreterare. I Miller möter ledare berättar han om sina drivkrafter och om sina svåraste beslut som ledare, när människors liv står på spel. Lyssna på ett avsnitt som handlar om ledarskap för en mer hållbar och fredlig värld.

Uppväxten satte stark prägel på Jan Eliassons ledarskap och i podden får du höra hur han använt barndomens erfarenheter som lagkapten. Han talar om vikten av att som ledare se alla människors insatser, även om man är högst upp i hierarkin, och vilka möjligheter det skapar.

Hör också Jan Eliasson berätta om de svåraste besluten han tagit som medlare: När uppdraget att skapa fred ställer ett snabbt eldupphör mot en mer varaktig överenskommelse, och vad ärlighet betyder i sådana situationer.

Programledare är Ledarnas förbundsordförande Andreas Miller. Avsnittet spelades in den 22 oktober 2019.

I podden Miller möter ledare får du höra personliga samtal om ledarskapets utmaningar. Programledare är Andreas Miller, Ledarnas förbundsordförande. Prenumerera via iTunes, Acast eller Spotify.