Maria Wetterstrand, vd Miltton Europe

Maria Wetterstrand lämnade politiken för att bli konsult och grön samhällsdebattör som hjälper företag och organisationer att vässa sitt hållbarhetsarbete. Hur kan svenska chefer och ledare bidra i en grön omställning?

Intresset för miljön och klimatet startade tidigt. Som 15-åring blev Maria medlem i Miljöpartiet och hon berättar varför det var oundvikligt – politik är nyckeln till förändring.Nu senast är Maria aktuell med Omstartskommissionen och hennes tankar om hur en grön omställning kan stärka Sverige efter pandemin.Maria tar upp skillnaden mellan det politiska ledarskapet och ledarskapet inom ett privat företag.

Den största faran för ett företag idag är att inte röra sig inom hållbarhetsområdet alls. Med ambitiösa och långsiktiga mål kan organisationen skapa en dynamisk process som driver utvecklingen framåt och många miljövinster kan därmed göras.

Maria gillar att jobba på ett övergripande plan och knuffa helheten i en viss riktning. Varför lämnade Maria Wetterstrand det politiska ledarskapet och kommer vi att få se henne inom politiken igen? Det får du reda på när du lyssnar till Miller möter ledare.

Programledare är Ledarnas förbundsordförande Andreas Miller. Avsnittet spelades in den 14 oktober 2020.

I podden Miller möter ledare får du höra personliga samtal om ledarskapets utmaningar. Programledare är Andreas Miller, Ledarnas förbundsordförande. Prenumerera via iTunes, Acast eller Spotify.