Stefan Forsberg, vd och Konserthuschef

Stefan Forsberg är musikern som blev chef – och tog med sig viljan att alltid utvecklas och överträffa sig själv varje dag. Sedan många år leder han Stockholms konserthus och i Miller möter ledare förklarar han hur en tydlig vision kan användas för att göra dig tryggare som chef.

Stefan Forsberg har som verkställande direktör och konserthuschef fått stor uppmärksamhet för sitt sätt att utveckla och förändra Konserthuset i Stockholm. Bland annat har han satsat på att öka jämställdheten och att skapa en öppen mötesplats för musik. I det här avsnittet för du höra honom resonera om vad som gjort honom framgångsrik i sitt ledarskap.

Stefan Forsbergs karriär började i orkesterdiket som solotrumpetare. I podden berättar Stefan Forsberg om hur han från den dag han fick förtroendet att bli chef använt sin drivkraft som musiker i ledarskapet. Hör också om hur en liten papperslapp med texten 700 miljoner fått honom att fortsätta sitt arbete med att utveckla Konserthuset. För trots att matematik var hans svagaste skolämne har han inte låtit rädslan för siffror hindra honom från att genomdriva sin vision.

Programledare är Ledarnas förbundsordförande Andreas Miller. Avsnittet spelades in i oktober 2019.

I podden Miller möter ledare får du höra personliga samtal om ledarskapets utmaningar. Programledare är Andreas Miller, Ledarnas förbundsordförande. Prenumerera via iTunes, Acast eller Spotify.