Stina Andersson, COO Axel Johnson

Stina Andersson har kallats för ett kärnkraftverk av energi och driv. Hon arbetar som Chief Operating Officer och driver förändringsarbetet på Axel Johnson, en av Sveriges största privatägda koncerner. Våren 2019 utsågs hon till Framtidens kvinnliga ledare.

Stina Andersson har som COO på Axel Johnson ett tydligt uppdrag att förändra och utveckla koncernen. Hon ska rusta koncernbolagen för att bland annat möta digitalisering och ökade krav på hållbarhet.

Hör Stina Andersson avslöja sitt recept på lyckat förändringsarbete, hur du kan utnyttja förändringar i omvärlden och vad hon gör när hon blir för otålig som ledare.

Stina Andersson talar också om hur viktigt det är att fortsätta att arbeta aktivt för att rekrytera kvinnor till ledande positioner. Hon berättar vad utmärkelsen Framtidens kvinnliga ledare har betytt, och vad som är den enskilt viktigaste förändring som måste till för att öka jämställdheten bland Sveriges chefer.

Programledare är Ledarnas förbundsordförande Andreas Miller. Avsnittet spelades in den 18 oktober 2019.

I podden Miller möter ledare får du höra personliga samtal om ledarskapets utmaningar. Programledare är Andreas Miller, Ledarnas förbundsordförande. Prenumerera via iTunes, Acast eller Spotify.