Yashar Moradbakhti, vd Lingio

Yashar Moradbakhti ville tillsammans med kollegor från företag som Spotify och EA Games göra svenska språket mer tillgängligt för nyanlända. Resultatet blev företaget och appen Lingio.

Lingio lär ut yrkessvenska inom en rad olika yrkesområden. Hör Yashar Moradbakhti berätta om ledarskapet i en startup som drivs med sociala mål.

I podden pratar Yashar Moradbakhti också om hur han formats av att som sjuåring komma till Sverige från Iran, och hur han förvaltat sina föräldrars vision om en bättre värld. Yashars recept på framgångsrikt ledarskap i en startup är att vara en visionär ledare som pekar ut riktningen – men som också ser till att alla tar sitt eget ansvar.

Han delar med sig av sina tips till den som vill få sin idé att växa till ett livskraftigt företag och pratar om varför det är roligt att vara vd.

Programledare är Ledarnas förbundsordförande Andreas Miller. Avsnittet spelades in den 5 april 2019.

I podden Miller möter ledare får du höra personliga samtal om ledarskapets utmaningar. Programledare är Andreas Miller, Ledarnas förbundsordförande. Prenumerera via iTunes, Acast eller Spotify.