10. Jag för laget

Chefskap inom organisationer ligger nära ledarskap i lagidrott. Och som chef kan du vinna mycket på att skapa en spelplan där dina medarbetare kan nå fantastiska resultat tillsammans.

– Jag jobbar jättemycket med elitidrott och fascineras av hur resultatet kan skifta beroende på hur olika lagdelar jobbar tillsammans, säger Svante Randlert.

Ledarnas expert kommenterar:

Grupper går igenom en utvecklingsprocess i flera faser innan de blir effektiva. Känner du till gruppens beteenden i de olika faserna kan du lättare förstå vad som händer i gruppen.

– Ju mer komplexa uppgifter vi har att lösa desto viktigare blir vår förmåga att samarbeta och arbeta tillsammans. I ett effektivt team jobbar varje medarbetare för laget. Det är dock långt ifrån alla grupper som är effektiva. Som chef är du oerhört viktig i arbetet med att skapa förutsättningar för dina medarbetare att samarbeta på bästa sätt, säger Annika Pernikliski, chefsutvecklare på Ledarna.

På Ledarna hjälper vi dig i din chefsvardag. Genom ökad förståelse för hur grupper utvecklas har du bättre möjligheter att skapa effektiva och produktiva team med arbetsglädje och högt engagemang.

Om Drömarbetsgivaren

Drömarbetsgivaren är ett samarbete mellan Ledarna och ledarskapsrådgivaren Svante Randlert.

Bli en bättre chef genom vassa ledarskapstips i kortformat. I tio avsnitt får du ta del av Svante Randlerts erfarenheter och insikter. Det handlar både om hur du ska tänka för att få medarbetare att välja dig som arbetsgivare och hur du får medarbetare som vill bidra till att ni når era mål.

Svante Randlert är en av Nordens mest anlitade föreläsare med fler än 170 föredrag per år. Han har genom åren hjälpt hundratals organisationer och tiotusentals chefer med att bli medarbetarnas och kundernas förstahandsval imorgon.

Svante Randlert är författare till boken Drömarbetsgivaren och driver ledarskapspodden Chefssnack. Han har även en helt egen webbkurs, där ledare ges möjligheten att träna på hans 10 olika budord.

När han skrev Drömarbetsgivaren: 10 budord för att få medarbetare att vissla hela vägen till jobbet var det med utgångspunkt i sina egna upplevelser. I mars 2020 kommer uppföljarboken ut: Drömledarskapet efter 2020.

På sin webbplats erbjuder Svante Randlert böcker, webbkurser och föreläsningar.

Bli medlem i Ledarna

Som medlem får du råd och stöd av experter med egen chefserfarenhet. När du skickat in din ansökan kontaktar vi dig inom några dagar. Då förklarar vi hur du enkelt byter fackförbund och kontrollerar dina uppgifter. Medlemskapet har ingen uppsägningstid.

Jag vill bli medlem i Ledarna och har tagit del av information om vad som ingår i medlemskapet. Jag är medveten om att erbjudandet kan förändras över tid.

Jag har också tagit del av Ledarnas stadgar och information om behandling av medlemmars personuppgifter.

Tack för din ansökan! Du har gjort ett klokt val.

Vi kommer att ringa dig för att bekräfta ditt medlemskap och säkerställa de sista detaljerna, så du kan få rätt stöd av oss i din roll som chef.