2. Har dina medarbetare rätt kompetens?

I dagens komplexa och föränderliga värld krävs snabba omställningar. Insikten om att det jag kan i dag inte räcker i morgon kan skapa rädsla, oro och ångest. Är din organisation rätt utrustad?

– Det hade varit enkelt om kundens behov alltid varit X så att vi kunde leverera lösningen X. Utmaningen uppstår när kundens behov övergår till Y. Hur ska då erbjudandet anpassas från X till Y, frågar Svante Randlert.

I filmen ger Svante Randlert konkreta tips om hur du ställer om din organisation.

Ledarnas expert kommenterar:

Ledarna träffar regelbundet medlemmar som står inför omställningar i chefsvardagen.

– Som chef har du en viktig uppgift att hantera det motstånd som uppstår av rädslor för att inte räcka till och kanske förlora jobbet. Vi på Ledarna stöttar dig i din roll som chef bland annat genom ökad kunskap om förändringsprocesser, säger Annika Pernikliski, chefsutvecklare på Ledarna.

Om Drömarbetsgivaren

Drömarbetsgivaren är ett samarbete mellan Ledarna och ledarskapsrådgivaren Svante Randlert.

Bli en bättre chef genom vassa ledarskapstips i kortformat. I tio avsnitt får du ta del av Svante Randlerts erfarenheter och insikter. Det handlar både om hur du ska tänka för att få medarbetare att välja dig som arbetsgivare och hur du får medarbetare som vill bidra till att ni når era mål.

Svante Randlert är en av Nordens mest anlitade föreläsare med fler än 170 föredrag per år. Han har genom åren hjälpt hundratals organisationer och tiotusentals chefer med att bli medarbetarnas och kundernas förstahandsval imorgon.

Svante Randlert är författare till boken Drömarbetsgivaren och driver ledarskapspodden Chefssnack. Han har även en helt egen webbkurs, där ledare ges möjligheten att träna på hans 10 olika budord.

När han skrev Drömarbetsgivaren: 10 budord för att få medarbetare att vissla hela vägen till jobbet var det med utgångspunkt i sina egna upplevelser. I mars 2020 kommer uppföljarboken ut: Drömledarskapet efter 2020.

På sin webbplats erbjuder Svante Randlert böcker, webbkurser och föreläsningar.

Bli medlem i Ledarna

Som medlem får du råd och stöd av experter med egen chefserfarenhet. När du skickat in din ansökan kontaktar vi dig inom några dagar. Då förklarar vi hur du enkelt byter fackförbund och kontrollerar dina uppgifter. Medlemskapet har ingen uppsägningstid.

Jag vill bli medlem i Ledarna och har tagit del av information om vad som ingår i medlemskapet. Jag är medveten om att erbjudandet kan förändras över tid.

Jag har också tagit del av Ledarnas stadgar och information om behandling av medlemmars personuppgifter.

Tack för din ansökan! Du har gjort ett klokt val.

Vi kommer att ringa dig för att bekräfta ditt medlemskap och säkerställa de sista detaljerna, så du kan få rätt stöd av oss i din roll som chef.