Anpassat ledarskap efter situation

Lär dig navigera i ledarskapet. Genom att förstå när och hur du som chef kan påverka dina medarbetares kompetens och engagemang ökar din effektivitet i ledarskapet.

Kursinformation

Typ av aktivitet: Kurs
Omfattning: Halvdag
Öppen för: Medlemmar
Kostnad: Kursen ingår i medlemskapet

Upplägg

Föreläsning
Övning

Kursen bygger på aktivt deltagande från dig som är med. Fokus är på diskussion, utforskande och övning i grupp, föreläsningen upptar en mindre del av tiden.

Hur ska du som chef agera för att få hela teamet att lyfta sin kompetens och samtidigt känna engagemang för er gemensamma väg framåt?

Vilka behov av kompetensförstärkning skapar förändringarna på arbetsplatsen för dig som ledare och hur kan du navigera i dessa behov?

I en informationsintensiv vardag blir det allt viktigare att snabbt bygga på kompetens i olika uppgifter med bibehållet engagemang. Du som chef kan bidra till att utforska vägar för att det ska hända.

Genom att anpassa ledarskapet efter situationen, som komplement till att relatera till personen framför dig, kommer du att få ett navigationsinstrument som gör samarbetet mellan dig som chef och din medarbetare bättre. Modellen bidrar till ökad kvalitet i samtal, ökad tydlighet i uppgifter och behov, och ett gemensamt åtagande för individens utveckling. Genom att anpassa ledarskapet efter varje situation blir effekten av ditt ledarskap högre.

Exempel på vad du lär dig om att anpassa ledarskapet:

  • Varför du bör anpassa ledarskapet efter situation.
  • Hur du kan navigera mellan instruktion och stöd.
  • Varför coachning är fantastiskt i vissa situationer.
  • Hur du som chef bidrar till motivation och självförtroende.

Det här kan du förvänta dig av dagen

Du får ta del av insikter, forskning och modeller som möjliggör utveckling av ditt situationsanpassade ledarskap. Du får också reflektera, diskutera och dela erfarenheter med andra chefer om hur det fungerar i olika organisationer.

Teori varvas med praktiska övningar, erfarenhetsutbyten och tips. Dagen bygger på att alla deltagare är aktiva.

Datum, tid och plats

Just nu finns inga inplanerade tillfällen

Om kursledaren

Petra Myhrman är utbildad inom ledarskap, kommunikation, ekonomi och management samt har erfarenhet av att arbeta som chef. Hon designar och genomför utvecklingsprogram både på operativ och på strategisk nivå. Petra är certifierad handledare i Utvecklande ledarskap (UL), Utveckling av grupp och ledare (UGL) och Indirekt ledarskap (leda chefer, IL).