Inspelade webbinarier för chefer
Chat GPT och generativ AI tar världen med storm och tiden att anpassa dig är nu. Här får du handfasta verktyg och insikter – som du omedelbart kan använda dig av i din chefsroll.
Nils Janse implementerar generativ AI och utrustar ledare med de verktyg de behöver för att navigera i en AI-driven värld.
Tidsbegränsningar och brist på kunskap kan fresta dig att välja den enkla vägen när du rekryterar. Rekrytera inte bara personer som liknar dig själv.
Charbel Gabro och Aaron Kroon är två av Sveriges främsta föreläsare och inspiratörer inom mångfald och inkludering.
Lagen om skydd för visselblåsare kom till för att skydda den som larmar om missförhållanden av allmänintresse. Men funktionen missbrukas för att anmäla allmänt missnöje med chefer och ledning. Vi sätter fokus på hur visselblåsarlagen påverkar chefer.
Medverkande: Erna Zelmin, Sara Kullgren, Anja Delander, Andreas Miller.
Ansök om medlemskap. Förutom kurser och webbinarier ingår bland annat inkomstförsäkring, avtalsgranskning och karriärrådgivning i medlemskapet.
Lär dig förstå hur du förhåller dig till det som avviker från normen för att bli bättre på att rekrytera och behålla medarbetare utanför normen.
Hanna Wallensteen är legitimerad psykolog och föreläsare och har i snart 25 år specialiserat sig på frågor om normer, bemötande, rasism och minoritetsstress.
Chefens kommunikationsutmaningar under en vecka kan motsvara vad andra upplever under fem år. Låt retorikexperten komma till din räddning.
Elaine Eksvärd är retoriker och ledarskapstränare, grundare av Snacka snyggt retorikbyrå. Hon är rådgivare åt ledningsgrupper och personalansvariga.
Hjärnan är en begränsad resurs och som chef behöver du leda dig själv hållbart. Organisationskonsult Margaretha Öström lär dig strategiskt självledarskap.
Margaretha Öström är civilekonom med lång chefserfarenhet. Hon fokuserar på hållbar utveckling som bygger på ett strategiskt självledarskap.
Om att bli vd i företag där tidigare ägare är aktiva. Du får också konkreta råd för att inspirera medarbetare att omfamna visionen, sätta klara mål och specificera chefens roll.
Agneta Olsson stöttar ägare och chefer med ledarskiften med fokus på förflyttning från ägarlett till ägarstyrt.
Vi undersöker behov och hinder för att klara den gröna omställningen tillsammans med representanter från näringsliv och politik.
Panelsamtal med Lotta Lyrå, vd Södra, Nina Ekelund, generalsekreterare Hagainitiativet, Daniel Westlén, statssekreterare hos klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari, Anna-Caren Sätherberg, tjänstgörande riksdagsledamot (S), Andreas Miller, förbundsordförande, Ledarna.
Alla goda krafter behövs i kampen mot gängkriminaliteten – även arbetsgivare och du som är chef och ledare. Så vad går konkret att göra?
Panelsamtal med Jacques Mwepu, chef för Kumlaanstalten, Camila Salazar Atías, Fryshusets gängexpert, Evin Cetin, tidigare advokat och författare till boken Mitt ibland oss där hon djupintervjuat gängkriminella, Andreas Miller, förbundsordförande Ledarna.
Den trygghet och de spelregler som vi vant oss vid har förändrats. Att ledarskap är viktigt vet vi, men det är särskilt viktigt i kristider.
Panelsamtal med Jenny Wibacke, områdeschef Skånes universitetssjukhus och styrelseordförande i Ledarna inom vård och omsorg, Jeanet Corvinius, regionchef för Wästbyggs entreprenadverksamhet i Region Öst och ordförande i Byggcheferna, Aida Alvinius, universitetslektor och docent i ledarskap under påfrestande förhållanden, expert på lågintensiva kriser, Försvarshögskolan, Charlotte Petri Gornitzka, MSB, Andreas Miller, förbundsordförande Ledarna.
Vad är nyckeln till etablering i det svenska samhället? Hur kan chefer arbeta med mångfald? Charbel Gabro utmanar invanda tankesätt.
Charbel Gabro är erfaren föreläsare inom integration, mångfald och kränkande särbehandling. Med genomgången integrationsresa delar han på ett unikt sätt sina erfarenheter och kunskaper.
Lär dig hur du som chef utvecklar och förändrar organisationen som helhet – det som i dagligt tal ofta kallas AI-transformation.
Rebecka Lönnroth är programledare på AI Sweden och arbetar med AI-transformation. Hon har många års erfarenhet av digitaliseringsfrågor.
Hållbarhetsfrågorna växer i antal och nödvändighet i organisationer och företag. Lär dig att prioritera rätt för att få medarbetarna med dig.
Tommy Borglund är forskare och lärare vid Center for Sustainable Business, Örebro universitet, där han ansvarar för en masterinriktning i hållbart företagande. Han är också med och driver rådgivningsnätverket Forever Sustainable.
En femstegsmodell för att skapa en lärandekultur, hur du kan möta utmaningar och hitta lösningar. Webbinariet baseras på föreläsarens bok Upskill och reskill.
Pär Lager har bred erfarenhet inom ledarskap, utbildning, omvärldsanalys och kommunikation.
Hur ser chefens behov av kompetenutveckling ut? Och hur väl känner chefen till Trygghetsöverenskommelsens möjligheter? Samtal med inbjudna gäster.
Medverkande: Johan Lagerhäll, TRR, Stefan Koskinen, Almega, Carin Årvik, Lidl, Andreas Miller, Ledarna.
Rygga inte för viktiga samtal – ta istället avstamp i den senaste hjärnforskningen för att skapa meningsfulla samtal.
Eva Hamboldt är organisationskonsult, föreläsare och författare. Hon har skrivit boken Feedbackrevolutionen – neuroledarskap i praktiken.
Att vara annorlunda kan, med rätt verktyg och förutsättningar, bli din superkraft som chef.
Aaron Kroon är en av näringslivets mäktigaste röster som har satt en ny typ av ledarskap på kartan.
Öka tilliten i gruppen och se kreativitet, ansvarstagande och arbetsglädje öka.
Ami Hemviken föreläser och coachar inom ledarskap och medarbetarskap, med budskap förankrade i beteendevetenskap.
Hur rusta arbetsgivare och chefer för att hjälpa dem som vill lämna kriminaliteten? Samtal med inbjudna gäster.
Medverkande: Amir Rostami, Kristina Alstam, Eva-Mi Gullbrandsson, Sarah Pettersson, Andreas Miller.
Lär dig att börja med den uppgift som gör andra uppgifter onödiga. Webbinariet för dig som stressas av de uppgifter du prioriterat bort.
Petra Brask är effektivitetsexpert, författare, föreläsare och operativ vd för PB & Partners.
Låt hjärnforskning bli din guide i vardagen för ledarskap. Här får du de senaste insikterna om hur vi människor fungerar.
Lena Skogholm är beteendevetare och pedagog, specialiserad på hur vi kan ha konkret nytta av hjärnforskning.
Lär dig att locka till delaktighet och engagemang med hjälp av din retorik och ditt kroppsspråk. Skapa magi i ditt ledarskap på scen – med dig själv som verktyg.
Åsa Lindell är föreläsare och ledarutvecklare. Hon har en bakgrund som kommunikationschef, miljöchef, förändringsledare och organisationskonsult.
Skapa trygghet med kunskap och beredskap i en orolig tid. Experterna från Försvarshögskolan om hur du förbereder dig själv och resten av organisationen.
Pär Lager, senior rådgivare, och Jan Eldeblad, överstelöjtnant, är båda från Försvarshögskolan.
Arbetsbelastning, arbetstid, nåbarhet, flexibilitet och organisatoriskt stöd – så upplever chefer och arbetsledare i bygg- och anläggningsbranschen sin arbetssituation.
Panelsamtal med Fredric Westling, hr-partner NCC Industry, Elin Kebert, expert kompetensförsörjning Byggföretagen, Malin Lundgren, hr-direktör JM, Stefan Limstrand, platschef och Ledarnas ordförande Peabklubben, Jan Johansson, professor i arbetsvetenskap Luleå tekniska universitet, Anki Udd, ledarskapsutvecklare Ledarna.
Så upplever unga chefer sin arbetssituation i relation till äldre kollegor. Rapport och samtal med inbjudna gäster.
Medverkande: Christina Björklund, Hanna Irehill, Tahero Nori, Irma Karat Dzindo, Simon Almqvist, Andreas Miller, Anki Udd.
Kristider medför ännu högre krav på chefer. Stärk dina kunskaper inom lönebildning och bli bättre förberedd.
Peder Bertilsson är lönestrateg på Ledarna och har mångårig erfarenhet av att coacha och utbilda chefer i lön och ledarskap.
Hur ser chefens förutsättningar att leda i framtiden ut? Diskussion om artificiell intelligens, kompetensförsörjning samt framtidens chefsjobb.
Medverkande: Joakim Wernberg, Aurore Belfrage, Azra Osmancevic, Ylva M Andersson, Aaron Kroon, Åsa Zetterberg, Andreas Miller.
Hur påverkar hot och annan arbetslivskriminalitet chefens möjligheter att leda och vilka konsekvenser kan det få för verksamheten?
Panelsamtal med Anna Thoursie, Ledarna, Christina Kiernan, SKR, Catharina Lindstedt, Göteborgs stad, Eva Burman, Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning, Södermanlands Nyheter, Katrineholms-Kuriren, Maija Oxelhag, Suntarbetsliv, Andreas Miller, Ledarna.
Under 2022 träder stora förändringar av anställningsskyddslagen (LAS) i kraft. Vi går igenom vad du som chef måste känna till och ha kunskap om.
Webbinariet leds av Sara Kullgren, ledarnas förhandlingschef och chefsjurist.
När du upplever chefsuppdraget som begripligt, hanterbart och meningsfullt är du också rustad för perioder av större påfrestning. Ta del av forskning och praktik.
Webbinariet leds av Anki Udd, ledarskapsutvecklare på Ledarna, och Anna Widing, chefsrådgivare på Ledarna.
Transformationen skapar stora möjligheter men kommer att ställa stora krav på chefer och ledare att leda i förändring.
Panelsamtal med Ann Öberg, vd, Almega, Svante Axelsson, nationell samordnare, Fossilfritt Sverige, Mattias Johansson, Head of Public Affairs, Volvo Cars, Johan Lagerhäll, tf vd, TRR, Andreas Miller, förbundsordförande, Ledarna.
Chefer behövs – men har de rätt förutsättningar att leda?
Panelsamtal med Jenny Madestam, docent i statsvetenskap och lektor i ledarskap, Försvarshögskolan, Regina Kevius, kommundirektör, Upplands Väsby kommun, Bengt Germundsson, kommunstyrelsens ordförande, Markaryds kommun (KD), Andreas Miller, förbundsordförande, Ledarna.
Se de två seminarier som Ledarna anordnade med inbjudna gäster under Kvalitetsmässan:
- Chefer i välfärden – med rätt att leda?
- Chefens utmaningar i det nya arbetslivet
Fira Ledaravtalet 30 år med spännande livesänt samtal och föredrag med representanter från arbetsmarknadens parter.
Deltar gör bland andra: Mattias Dahl, vice vd Svenskt näringsliv, Ann Öberg, vd Almega, Stefan Koskinen, arbetsgivarpolitisk chef och förbundsdirektör Almega, Charlotta Stern, professor och vd Ratio och Ledarnas förbundsordförande Andreas Miller.
Nazanin Nematshahi, trea på listan över Framtidens kvinnliga ledare 2021 och affärsområdeschef på Microsoft, och Klas Balkow, vd Axfood och vinnare av priset Hållbart ledarskap 2021, i ett samtal med Ledarnas förbundsordförande Andreas Miller.
Behöver chefer ta hänsyn till att medarbetarna skaffat hund eller flyttat ut på landet under pandemin? Borde allt bara återgå till hur det var innan eller kan vi hitta nya strukturer?
Andreas Miller, förbundsordförande Ledarna, i samtal med Karin Zingmark, rådgivare, författare och talare, och Leif Denti, fil dr i psykologi, Göteborgs universitet.
I mitten av december 2021 trädde den helt nya visselblåsarlagen i kraft. Den nya lagen innebär ett skydd för dig som rapporterar missförhållanden av allmänintresse. Vad innebär det för arbetsgivare och arbetstagare?
Sara Kullgren är chefsjurist på Ledarna och har jobbat med arbetsrätt, arbetsmiljö och arbetsmarknadsfrågor i över 25 år.
Ett samtal med fokus på chefens förutsättningar att leda i demokratins tjänst. Chefer behövs – men får de rätt förutsättningar att leda?
Panelsamtal med Agneta Blom, Örebro universitet, Caroline Olsson, SKR, Kristina Axén Olin, (M), Palle Lundberg, Helsingborgs stad, och Andreas Miller, förbundsordförande Ledarna.
Hur kommer anställningsavtalet till, vad ska du se upp med och hur styr avtalet arbetet? Ledarnas jurist guidar dig igenom anställningsavtalets alla mysterier och ger dig konkreta verktyg för att kunna fatta bättre beslut.
Anders Enqvist är förbundsjurist på Ledarna och har lång erfarenhet inom arbetsrätt.
Almedalen 2021: Dags att skruva upp farten i jämställdhetsarbetet.
Panelsamtal med Caroline Farberger, vd, Ica försäkringar, Maija Inkala, tf talesperson och projektledare, Stiftelsen Allbright, Lars E Engström, konsult, Edcolby AB, Andreas Miller, förbundsordförande, Ledarna.
Almedalen 2021: Finns det ett bäst efter- och bäst före-datum för chefer?
Panelsamtal med Barbro Westerholm, riksdagsledamot (L), Kerstin Nilsson, professor, docent och med dr i folkhälsovetenskap/epidemiologi samt docent och fil dr i arbetsvetenskap, Sophie Hedestad, Chief Marketing Officer, Netigate, John Mellkvist, föreläsare, pr-strateg och trendspanare, Anna Thoursie, chefsekonom, Ledarna, Andreas Miller, förbundsordförande, Ledarna.
Hur påverkas chefens arbetsmiljöansvar när medarbetarna arbetar i hemmet och hur långt sträcker sig ansvaret för skador och olyckor? När vet du som chef att du tagit ditt arbetsmiljöansvar?
Peter Munck af Rosenschöld, Sveriges Företagshälsor, Caroline Lornudd, psykolog, KI, Helena Dino, Castellum, Zdenko Zecevic, AstraZeneca, Linda de Melenne Werner, Ledarna, i samtal lett av Anki Udd, Ledarna.
Våren 2020 blev Nina Åxman utsedd till Framtidens kvinnliga ledare och Niclas Gerdbo vann utmärkelsen Årets Innovativa Ledare. Här möts de i ett samtal om ledarskap som leds av Ledarnas förbundsordförande Andreas Miller.
Hur kommer framtidens handel att se ut och vad betyder den snabba utvecklingen i branschen för chefer och ledare inom handel, transport och logistik?
Panelsamtal med Jonas Arnberg, vd HUI, Susanne Holmström, vd Netonnet, Rickard Lyko, vd Lyko, Anna Sandvik, styrelseledamot Ledarna inom Handeln, Anki Udd, ledarskapsutvecklare Ledarna, och Andreas Miller, förbundsordförande Ledarna.
Inom hälso- och sjukvård, äldreomsorg och LSS omsorg, där 80 % av cheferna är kvinnor, har chefer generellt sett betydligt sämre organisatoriska förutsättningar än chefer inom andra arbetsområden.
Ledarnas chefsekonom Anna Thoursie presenterar ny rapport som ligger till grund för panelsamtal med inbjudna gäster.
Vad behöver dagens chefer inom äldreomsorgen för att kunna utveckla verksamheter och medarbetare och närma sig visionen ”världens bästa äldreomsorg”?
Panelsamtal med Göran Johnsson, Anki Martens, Lotta Dellve, Jenny Wibacke, Carina Bergman och Andreas Miller.
Fördjupa dina kunskaper inom bland annat förhandlingsskyldighet, konsekvensanalys, omplaceringsskyldighet och turordning.
Sara Kullgren, Ledarnas chefsjurist, leder seminariet.