Behöver chefen ta hänsyn till hunden? Är det en rättighet att arbeta hemifrån?

Vilka förändringar kommer att bli beständiga på arbetsmarknaden efter pandemin? Hur ska det nya arbetslivet se ut och hur ska arbetet struktureras nu när restriktionerna tagits bort? Ett gott ledarskap bidrar positivt till verksamheternas rykte och attraktionskraft. Men vad betecknar egentligen ett gott ledarskap – post pandemi?

Svar på frågeställningar som kom in under webbinariet

Den 7 mars 2022 sände Ledarna ett webbinarium med fokus på chefens förutsättningar att leda i det nya hybrida arbetslivet. Välkommen att titta i efterhand.

Behöver cheferna nu ta hänsyn till att medarbetarna skaffat hund eller flyttat ut på landet? Borde allt bara återgå till hur det var innan eller kan vi hitta nya strukturer? Och hur påverkas ledarskapet när allt fler medarbetare har sett möjligheterna i ett annat arbetsliv och hur påverkar det i förlängningen kreativiteten, kompetensförsörjningen och verksamheten?

Moderator: Andreas Miller, förbundsordförande Ledarna

I panelen

  • Karin Zingmark, rådgivare, författare och talare på temat ledarskap och kommunikation i en uppkopplad värld på Zingmark Consulting.
  • Leif Denti, fil dr i psykologi, Göteborgs universitet.

Chefsblogg

Läs Andreas Millers blogginlägg: Nej – jag kan inte ta hänsyn till att du skaffat hund. Att jobba hemifrån är ingen rättighet!