Framtiden efter det nya normala – 5 000 chefers tankar om framtiden

Vart är vi på väg? Se det inspelade seminariet med fokus på chefens förutsättningar att leda i framtiden efter det nya normala.

Webbinarium inspelat 18 oktober 2022

Vart är vi på väg? Frågan kan ställas i frågesportprogram på tv men också bredare, ur ett samhällsperspektiv. Att tänka på framtiden är viktigt, men också svårt. Om vi kan skaffa oss en uppfattning om vart utvecklingen är på väg blir det enklare att ha framförhållning, vara förberedd och fatta proaktiva beslut istället för reaktiva.

Välkommen till ett livesänt seminarium med fokus på jobbet som chef och chefens förutsättningar att leda i framtiden efter det nya normala. Vi diskuterar artificiell intelligens, kompetensförsörjning samt framtidens chefsjobb. Seminariet baseras på en rapport av Joakim Wernberg, lektor i teknik och samhälle vid Lunds universitet.

Ledarna har samlat svar från fler än 5 000 chefer om hur de ser på sitt arbete och sina organisationer samt vad de tror om utvecklingen de kommande tre åren. Chefer är inte experter på framtidsanalys, men de är experter på sin egen situation och utvecklingen på deras olika arbetsplatser. Chefer har nyckelroller i att omsätta idéer och strategier i daglig verksamhet – det är de som tar oss in i den faktiska framtiden. Hur ser de på framtiden efter det nya normala?

Panelister:

  • Joakim Wernberg, rapportförfattare, lektor i teknik och samhälle vid Lunds universitet, forskningsledare för digitalisering och teknikpolitik vid Entreprenörskapsforum
  • Aurore Belfrage, techinvesterare
  • Azra Osmancevic, head of business development at Viaplay Group samt co-founder at Justic
  • Ylva M Andersson, ledarskapscoach och författare till boken Leda i ständig förändring
  • Aaron Kroon, chief people and culture officer på Blocket, samt people director för Nordic Marketplaces inom Schibsted
  • Åsa Zetterberg, förbundsordförande Tech Sverige
  • Andreas Miller, förbundsordförande Ledarna

Moderator: Pernilla Warberg

Rapport i kortversion: Framtiden efter det nya normala – kortversion. Vill du läsa hela rapporten och fler slutsatser hittar du den här: Framtiden efter det nya normala.