Anställningsavtalet

Hur kommer anställningsavtalet till, vad ska man se upp med och hur styr det arbetet? Ledarnas jurist Anders Enqvist guidar dig igenom anställningsavtalets alla mysterier och ger dig konkreta verktyg för att kunna fatta bättre beslut kring anställningsavtal.

Webbinariet sändes den 16 september 2021.

Du som är medlem är välkommen att logga in för att lära dig mer om exempelvis hur du förhandlar villkor gällande pension, arbetstider och kompetensutveckling.

Inte medlem? Ansök om medlemskap

På det här webbinariet bjuds du på insikter och kunskaper kring anställningsavtalets utformning och hur det påverkar arbetet. Hur förhandlar du till exempel villkor gällande pension, arbetstider, kompetensutveckling och möjlighet att jobba på distans?

Vi går även igenom vad som gäller vid omplacering, vad som klassas som misskötsamhet, vilka klausuler som bör undvika, och vad som gäller om arbetsgivaren omfattas av ett kollektivavtal.

Dessutom berörs vilka villkor som kan, bör och ska ingå i anställningsavtalet samt vilka delar arbetsgivaren är skyldig att informera om.

Mer om anställningsavtalet

Lyssna gärna på podden Anställningsavtalet – grunden till allt som du hittar på sidan Anställningsavtal och olika anställningsformer.

Om föreläsaren

Anders Enqvist har arbetat med arbetsrätt i cirka 30 år, knappt halva tiden på arbetsgivarsidan och drygt halva tiden på arbetstagarsidan. Anställd som förbundsjurist på Ledarna sedan 2015. Anders arbetar med rådgivning och domstolsprocesser, håller i utbildningar för medlemmar och samarbetar med Ledarnas dataskyddsombud i GDPR-frågor.