Anställningsavtalet

Hur kommer anställningsavtalet till, vad ska man se upp med och hur styr det arbetet? Ledarnas jurist Anders Enqvist guidar dig igenom anställningsavtalets alla mysterier och ger dig konkreta verktyg för att kunna fatta bättre beslut kring anställningsavtal.

Webbinariet sändes den 16 september 2021.

Du som är medlem är välkommen att logga in för att lära dig mer om exempelvis hur du förhandlar villkor gällande pension, arbetstider och kompetensutveckling.

Inte medlem? Ansök om medlemskap

På det här webbinariet bjuds du på insikter och kunskaper kring anställningsavtalets utformning och hur det påverkar arbetet. Hur förhandlar du till exempel villkor gällande pension, arbetstider, kompetensutveckling och möjlighet att jobba på distans?

Vi går även igenom vad som gäller vid omplacering, vad som klassas som misskötsamhet, vilka klausuler som bör undvika, och vad som gäller om arbetsgivaren omfattas av ett kollektivavtal.

Dessutom berörs vilka villkor som kan, bör och ska ingå i anställningsavtalet samt vilka delar arbetsgivaren är skyldig att informera om.

Mer om anställningsavtalet

Lyssna gärna på podden Anställningsavtalet – grunden till allt som du hittar på sidan Anställningsavtal och olika anställningsformer.

Om föreläsaren

Anders Enqvist är sedan 2015 förbundsjurist på Ledarna och har lång erfarenhet inom arbetsrätt. I hans nuvarande uppdrag ingår bland annat rådgivning till chefer inom verksamheten, arbetsrättslig utbildning samt att driva processer. Anders har även jobbat som jurist på byrå med bland annat familjerätt, skadeståndsrätt, fastighets- och avtalsrätt. Han har även drivit egen firma med uppdrag inom chefsutveckling/utbildning och managementfrågor.