2016-01-22

Finalisterna till Årets Ledarutvecklare 2016

På Chefgalan delar Ledarna varje år ut priset Årets Ledarutvecklare till en person som på ett föredömligt sätt utvecklat ledare, förbättrat deras förutsättningar att utöva ledarskap och på så sätt bidragit till att föra ledarskapet i sin verksamhet framåt.


De nominerade är:

Ann-Sofie Henriksson, Enhetschef & Pedagogisk utvecklare, Adjunkt, KTH
Juryns motivering:
”Denna chef har arbetat uthålligt med att sätta ledarskapet på agendan i den akademiska världen. Resultatet är tydligt positivt, i en organisation där ledarskapet av tradition inte stått i första rummet. Tankesätt och prioriteringar har förändrats med fokus, målmedvetenhet och engagemang.”

 


Ida Karlberg Gidlund, VD, Teach for Sweden
Juryns motivering:
”Denna chef har genom hela sin karriär brunnit för idén att skapa och utveckla en likvärdig skola genom att utveckla och stärka ledarskapet i klassrummet. Genom att komplettera den traditionella lärarrollen med ledarinfluenser från näringsliv, offentlig sektor och forskning har hon en långsiktighet i sitt arbete och driver envetet och kraftfullt mot den långsiktiga visionen att utveckla ett hållbart demokratiskt samhälle, där alla barn får möjlighet att bli sitt bästa jag.”

 


Marie-Helén Lindström, Områdeschef, Försäkringskassan
Juryns motivering:
”Denna chef har medvetet och framgångsrikt verkat för att utveckla ledarskapet inom sitt område i en stor och komplex verksamhet i förändring. Genom fokuserade insatser har resultat skapats, ledarskap förbättrats. Med ett genuint och äkta ledarskap kombinerat med passion är denna chef ett finkalibrerat verktyg för att utveckla andra.”

 

 

Uppdaterat: 2016-02-08

Om Chefgalan

Chefgalan går av stapeln på Grand Hôtel i Stockholm den 9 mars 2016. På galan uppmärksammas och belönas chefer och ledare för sina insatser. Priser delas ut i flera kategorier, bland annat Årets Ledarutvecklare.

Chefgalan 2016 är den 14:e i ordningen och har temat ”Svenskt ledarskap i toppklass – vad är hemligheten?”

Chefgalan består av två delar. På eftermiddagen hålls ett seminarium med intervjuer där spännande gäster ger konkreta verktyg för en bättre chefsvardag. Det följs av en galamiddag där årets ledarskapspriser delas ut i fem kategorier. Ledarna delar ut priset i kategorin Årets Ledarutvecklare.

Läs mer om Chefgalan och Årets Ledarutvecklare

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem