2015-03-23

Seminarium: När chefens chef är en man i Bryssel, London och Stockholm

Den 24 mars presenterade Ledarna den nya europeiska studien Promoting Women in Management. Studien kartlägger utvecklingen av jämställdheten i den europeiska chefsdemografin samtidigt som den beskriver framgångsrika strategier för att öka andelen kvinnor på chefspositioner. Seminariet kunde följas i en direktsändning på YouTube.

Studien visar bland annat att endast tre procent av cheferna på vd-nivå i Europa är kvinnor och att de senaste tio åren har andelen kvinnor i de europeiska börsbolagens styrelser vuxit med mindre än en procent per år.

Studien är en slutrapport till det EU-finansierade projektet Promoting Women’s Leadership och presenteras av Mirella Visser, medförfattare till studien och direktör för Centre for Inclusive Leadership. Resultaten diskuteras av en expertpanel under ledning av jämställdhetsdebattören Camilla Wagner.

I panelen deltar Annika Elias, ordförande i Ledarna, Anna Stenberg, grundare Women Executive Search, Fredrik Wass, kommunikationsrådgivare, Intellecta Corporate, och Malin Rogström, Global Manager Culture & Change, Sandvik.

Panelen diskuterar bland annat frågor som:

  • Vad beror den långsamma förändringen på, och varför är utvecklingen i vissa länder snabbare än i andra?
  • Gör lagstiftning och kvotering någon skillnad eller är det upp till företagen att driva förändringen?
  • Vad händer med Europas konkurrenskraft om de välutbildade kvinnorna inte ses som chefspotential?

Seminariet och paneldiskussionen är på engelska.

Uppdaterat: 2015-03-30

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem