2007-01-29

Ny informationschef på Ledarna

Monica Berling tillträdde tjänsten som informationschef på Ledarna, Sveriges chefsorganisation, den 8 januari. Närmast kommer Monica från PR-byrån GCI Stockholm, där hon varit seniorkonsult i sju år. Som informationschef kommer Monica att ingå i Ledarnas ledningsgrupp.

- Ledarskap och kommunikation går hand i hand. Därför känns det väldigt stimulerande att få arbeta med att föra fram chefsfrågor och göra Ledarna ännu mer delaktiga i samhällsdebatten, säger Monica Berling.

På GCI har Monica Berling framförallt arbetat med massmedierelationer, opinionsbildning och på senare år alltmer med rådgivning kring företagens interna kommunikation. Senast ansvarade Monica för byråns kunder i den tekniska sfären.

- Ledarna är inne i ett starkt utvecklingsskede, där kommunikationen kommer att ha en central roll för om vi lyckas med våra mål eller inte. Det är givetvis särskilt utmanande för mig som informationschef, säger Monica Berling.

Monica är civilekonom med internationell inriktning från Uppsala universitet, där hon tog examen 1990. Därefter arbetade hon på Ericsson i fem år med marknadskommunikation. Monica har också varit marknadschef/informationschef på it-konsultföretaget Logica i 3,5 år.

Presstelefon 08-598 99 333

Vi besvarar medias frågor om Ledarna och pratar gärna chefsfrågor. Vi förmedlar också kontakten till våra experter på ledarskapsfrågor, lön, jämställdhet, karriär och annat som rör chefers vardag.

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem