Fler nyheter
Medlemsnyhet 27 mars 2023

Andreas Miller: Vårt fokus är du som medlem

Att fästa blicken på ett verksamhetsår är ett tillfälle att få perspektiv på det som hänt och det som kommer, skriver Ledarnas förbundsordförande.
Andreas Miller, förbundsordförande Ledarna.

Under förra årets början släppte pandemin så sakteliga greppet om oss, men knappt hade vi andats ut innan bomberna började falla över Ukraina. I pandemins och krigets kölvatten har lågkonjunktur, inflation och energikris seglat upp som stora utmaningar för Sveriges chefer.

Än en gång ser vi behovet av ett närvarande, tydligt, innovativt och modigt ledarskap.

Men låt oss fästa blicken på Ledarna 2022. Ledarnas vision är att ”Alla har en bra chef”. Allt vi gör i verksamheten ska stärka dig som medlem i att bli en ännu bättre chef. År 2022 slog vi medlemsrekord och några veckor in i 2023 är vi 96 765 medlemmar.

Det är självklart oerhört glädjande och sporrande. Drygt 7 300 medlemmar deltog i någon av våra 161 fysiska eller digitala livekurser och av dem är 80 procent väldigt nöjda med kursutbudet. 2023 är lika fullmatat för dig som chef.

Under 2022 inkom 12 700 ärenden till vår chefsrådgivning. Medlemmarna mötte professionella rådgivare som själva har gedigen chefserfarenhet. Drygt 93 procent av de som tog kontakt är väldigt nöjda och rekommenderar Ledarna till andra chefskolleger. Chefsrådgivningen är ständigt beredd att möta dig som medlem.

När tilliten brister eller nedskärningar är ett faktum blir chefen många gånger den anställde. Då finns vi där som det självklara fackförbundet för dig. 2022 hanterade våra förhandlare drygt 6 600 ärenden.

Jag möter medlemmar som vittnar om den stora betydelse Ledarna har i de här många gånger omskakande situationerna. Vi står som förbund bredvid eller bakom våra medlemmar för att skapa de bästa förutsättningarna för att ta nästa jobb.

När jag blickar bakåt på 2022 blir jag oerhört stolt över att vi som chefsorganisation och fackförbund får och kan betyda så mycket för varje enskild chef. Det fyller mig med optimism om att Ledarna, och alla medlemmar tillsammans, kan skapa de bästa förutsättningarna för Sveriges chefer även fortsättningsvis. Blicken är fäst på 2023 med fokus på dig som medlem!

Texten är också publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 3, mars 2023.