Fler nyheter
Medlemsnyhet 8 december 2016

Chefsintervju: Jag har jobbat mig upp hårt och målmedvetet

Direkt efter gymnasiet där Amir Torkalinaghipoor gick samhällsvetenskaplig linje gav han sig ut i arbetslivet. Vid 19 års ålder började han som väktare.

– Genast när jag kom ut på min arbetsplats kände jag att jag hade ett annat driv än mina kolleger, säger han.

Han märkte att han tyckte om att utveckla uppdragen och han hade idéer om hur verksamheten kunde förbättras, som han sålde in till arbetsgivare och kunder.

– Jag kunde effektivisera driften och hitta nya affärsmöjligheter åt företaget.

Inom några år hade Amir gått från gruppchef via driftchef till regionchef för sydvästra Sverige. Flera gånger hade han kastats in i arbetsuppgifter som han aldrig tidigare sysslat med och heller inte haft någon formell utbildning för.

– Men min metod är att vara extremt lyhörd. Som nybliven driftchef satt jag ofta och bara lyssnade och frågade så fort jag undrade över något. Jag reflekterade över det jag såg och hörde för att förstå hur jag skulle kunna använda kunskapen i mitt eget arbete.

Då han varit på alla positioner inom företaget kan han uppdragen och förstår väl hur arbetet på golvet fungerar.

– Det gör också att jag har trovärdighet och kan sälja in mina idéer till medarbetarna.

Amir Torkalinaghipoor tar alla möjligheter han får att diskutera ledarskap och karriär med chefskolleger. Han har även använt sig av Ledarnas karriärrådgivning.

– När jag kontaktade karriärrådgivarna var jag helt ärlig och ställde alla de där frågorna som ibland känns lite svåra, men fick väldigt bra och konkreta råd på hur jag tar mig vidare i min karriär.

Dessutom jobbar han kontinuerligt på sitt ledarskap.

– Jag går de kurser jag hinner och har möjlighet till. Kunskap är en viktig nyckel till framgång och jag försöker lära mig nya saker hela tiden.

Amir Torkalinaghipoors karriärtips:

  • Var en ja-sägare. Våga ta de chanser du får. Sedan kan du stanna upp och fundera på hur du ska göra. Är viljan tillräckligt stark kommer du att klara det.
  • Sök information och kontakter aktivt. Använd sociala medier och personliga möten. Alla som kommer i din väg kan vara en potentiell kund eller en karriärmöjlighet.
  • Våga göra misstag och våga erkänna när du gjort fel, reflektera över vad som hänt. Först då kan du lära dig och gå vidare.

Amir Torkalinaghipoor

Jobb: Regionchef Syd/Västra Sverige på Addici Security inom Coorkoncernen.
Ålder: 30.
Karriär: Behandlingsassistent, väktare och ordningsvakt på Addici Security, senare arbetsledare, driftchef bevakning syd/väst samt regionchef Sydvästsverige. Samtliga väktar- och ordningsvaktutbildningar, diverse säkerhetskurser och utbildningar inom arbetsmiljö och riskmanagement, ledarskapskurser, diplomerad säkerhetschef, VM-Resan.
Så många rapporterar till Amir: 3 direktrapporterande, ca 10 gruppledare i regionen, ca 150 medarbetare i hela regionen.
Senaste kontakt med Ledarna: Ledarnas karriärrådgivning 2016.

Artikeln är också publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 12, december 2016.