Fler nyheter
Medlemsnyhet 11 oktober 2022

Experten svarar: Hjälp! Min chef kör över mig

Vad ska jag göra när min chef går in och ändrar beslut som jag fattat för de medarbetare som jag har i mitt team? Ledarnas chefsrådgivare Anna Widing ger svar.
Anna Widing, chefsrådgivare på Ledarna.

Fråga: Jag arbetar som chef för 15 anställda. Jag trivs med mina medarbetare och tycker vi har en god dialog. Det senaste året har det börjat bli rörigt då min chef allt oftare går in och ändrar på mina beslut och bestämmer saker med mina medarbetare utan att informera mig. Jag har försökt att påtala detta men min chef verkar inte alls förstå problemet. Hur kan jag få min chef att sluta köra över mina beslut?

Svar: Det kan finnas många anledningar till att din chef agerar på det här sättet. Oavsett orsak är det resultatet som räknas och det blir såklart ett problem. Du behöver prata med din chef, och det är klokt att lägga lite tid på förberedelser inför det samtalet.

Fundera ut en lämplig plats och tidpunkt för att lyfta frågan så att ni inte blir störda. Avbrott och distraktioner kan göra att du inte når fram på ett bra sätt. För att inte hamna på sidospår eller bli för kritisk är det viktigt att fokusera på att syftet med samtalet är att få verksamheten att fungera bättre. Sammanställ några konkreta situationer när du blivit överkörd som du kan utgå ifrån och beskriv dem så objektivt du kan. Ta också upp vilka konsekvenser de fått. Det är viktigt att du utgår från situationer som du själv upplevt och beskriver dem utifrån dina egna upplevelser.

För att få ett bra resultat av samtalet kan det vara värt att påminna din chef om att du vill ta ditt chefsansvar för gruppen, och att du är mån om ditt och chefens samarbete. Ta reda på vilka behov din chef har gällande information, återkoppling, samarbete och förväntningar på dig. Kanske finns det saker som kan öka förståelsen för chefens agerande och därmed också göra det lättare att hitta lösningar.

Om du fokuserar på hur dessa situationer påverkar dig och din arbetsgrupp, och inte i första hand kritik mot din chefs agerande, har ni goda förutsättningar att hitta förståelse och lösningar framåt.

Texten är publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 10, oktober 2022.

Vill du också ha tidningen Chef direkt hem i brevlådan? Läs mer och bli medlem!