Fler nyheter
Medlemsnyhet 23 mars 2021

Experten svarar: Ska det vara så här att vara chef?

Chefsuppdraget blev inte som det var tänkt. Alltför många medarbetare och ansvar för sådant som egentligen inte ingår i chefsrollen. Vad ska man göra då? Ledarnas ledarskapsutvecklare Anki Udd ger råd.
Anki Udd, ledarskapsutvecklare på Ledarna.

Fråga: Jag är enhetschef på ett omsorgsboende sedan två år, men det är inte alls vad jag hoppats på. Jag funderar på att lämna mitt uppdrag, samtidigt som det känns som ett misslyckande. Jag hinner inte med allt jag ska göra trots att jag arbetar mer än 40 timmar/vecka. Jag slits mellan tusentals uppgifter, allt från schemaläggning till att kontrollera att hissar och branddörrar fungerar. När jag är ledig är jag slutkörd och tiden går åt till att ladda upp inför nästa arbetsdag. 

Jag har ett 40-tal medarbetare, varav flera är timanställda. Även om jag inte har tillräckligt med tid för dem är de helt fantastiska och peppande. Om jag ger upp nu känns det som att jag sviker gänget. Är det så här att vara chef och innebär det att det är mig det är fel på som inte klarar det?

Svar: Det du beskriver är tyvärr inte ovanligt. I stället för att klanka ner på dig själv, försök att lyfta blicken och fundera över vilka förutsättningar organisationen bistår med för att du ska kunna hantera ditt uppdrag och själv vara hållbar och må bra som chef över tid.

Först och främst behöver du känna dig trygg med att du har ett tydligt uppdrag och att du och din chef har en samsyn om ditt ansvar och vilka förväntningar som finns på dig. Först då kan du avgöra vilka resurser som krävs och vilket stöd du behöver för att fullfölja uppdraget. Ta gärna hjälp av vår checklista för uppdragsdialog.

Du har väldigt många medarbetare, vilket dessvärre är vanligt just inom vård och omsorg. Du får också ta ansvar för uppgifter som normalt inte hör till chefsrollen. Fundera över vilka stödfunktioner som finns tillgängliga i organisationen. Vad behöver du från dem för att avlastas och hinna med kärnverksamheten? Kanske finns det någon bland dina medarbetare som vill ta ett utökat ansvar och som du kan delegera exempelvis schemaläggning till?

Om du inte får gehör från din chef och stöd i din pressade situation, kanske du ändå måste överväga att lämna ditt uppdrag. I förlängningen riskerar du din egen hälsa och det är ett alltför högt pris att betala! Kontakta gärna vår chefsrådgivning för hjälp att komma vidare.

Texten är publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 3, mars 2021.

Vill du också ha tidningen Chef direkt hem i brevlådan? Läs mer och bli medlem!