Fler nyheter
Medlemsnyhet 12 maj 2020

Heaven Bereket: Jag skapar spelrum att hjälpa andra

Drivkraften är att förbättra andra människors möjligheter. Heaven Berekets inspiratörsanda placerar henne på andra plats på listan över Framtidens kvinnliga ledare 2020.
Heaven Bereket. Foto: Karina Ljungdahl.

Hur kan jag hjälpa till? Det är utgångspunkten för det mesta Heaven Bereket gör.

– Min drivkraft har alltid varit att förbättra andra människors möjligheter. Det har fått mig att hela tiden arbeta för att utöka min spelplan där jag kan vara med och påverka.

När hon förstod att barn över hela världen dör av botbara sjukdomar startade Heaven Bereket Bambino Foundation som erbjuder gratis sjukvård och utbildning för unga.

– För att få in pengar till verksamheten började jag utbilda mig inom företagsekonomi och intressera mig för investeringar och trading. I dag finansierar jag verksamheten bland annat genom att ge onlinekurser i valutahandel och kryptovalutor.

Heaven Bereket är specialist på kryptovalutor, investerar i techföretag som utvecklar lösningar som förbättrar de ekonomiska förutsättningarna för människor i fattiga länder och är aktiv inom startupbranschen. Där som delägare i Gebeya, ett företag som sysslar med att stärka Afrikas talangpool inom tech. Hur hinner hon med?

– I mitt huvud känns det inte jobbigt så länge jag gör det jag tycker är roligt.

Som chef lägger hon stor energi på att skapa en bra företagskultur.

– Jag ser det som en förutsättning för att både människor och företaget ska hålla i längden. Jag försöker vara en ledare mer än en chef och fokuserar på att känna in hela människan och inte bara se mina medarbetare som anställda.

Heaven Bereket

Ålder: 31.
Gör: Regional Director Europe och grundare, Gebeya och Bambino Foundation.
Bor: Stockholm.
Karriär: Kandidat i ekonomi och master i farmakologi från Uppsala universitet. Grundade Bambino Foundation 2010, farmaceut Apotek Hjärtat, ägare och investerare Black Lion Pharmacy, apotekschef Apotek Hjärtat. Sedan 2019 Regional Director Europe på Gebeya.
Så många rapporterar till Heaven: 6.

Heaven Bereket placerar sig på andra plats på listan över Framtidens kvinnliga ledare 2020. Juryns motivering:

Många kan identifiera olika problem i samhället, men få kan i samma stund hitta en kedja av lösningar för en hållbar utveckling. Den förmågan gör Heaven Bereket till en sann inspiratör, entreprenör och innovatör. Från Eritrea till Norrland – Heaven gör det möjligt för kvinnor att leda sig själva ur fattigdom till självständighet och värdighet. Hennes gärning kommer att eka in i framtiden och gör henne till 2:a bland Framtidens kvinnliga ledare.

Det här är Framtidens kvinnliga ledare. Läs om vinnaren och alla andra grymma ledare på listan 2020.