Fler nyheter
Medlemsnyhet 24 juni 2021

Inför kongressen: Vad händer i valutskottet?

Den 31 maj – 2 juni 2022 är det dags för Ledarnas kongress. Vad har valutskottet för sig just nu? Valutskottets ordförande Michael Claesson berättar.
Michael Claesson, ordförande i Ledarnas valutskott.

Valutskottet har under våren träffat föreningsstyrelserna för att lyssna vilka tankar och idéer som finns kring nästa förbundsstyrelse. Mötena har varit väldigt givande.

Nominera till förbundsstyrelsen

Nu är det snart möjligt att nominera till förbundsstyrelsen. Den 7 juli öppnar vi upp nomineringsformuläret. Du som är medlem kan nominera en eller flera kandidater till förbundsstyrelsen.

Eftersom det är semestertider kommer valutskottet ta emot nomineringarna och börja hantera och publicera dem under augusti månad.

Från nominering till kandidat

Den som blir nominerad kommer valutskottet skicka ut ett formulär till, där den nominerade får möjlighet att beskriva sig själv och vad hen arbetar med idag samt skicka in ett foto. Denna information publiceras sedan på ledarna.se.

När nomineringen sedan publicerats skickar valutskottet ytterligare frågor till den nominerade som sedan utgör ett underlag för fortsatt arbete med urval till förbundsstyrelsen för valutskottet.

Trevlig sommar!

Michael Claesson, ordförande i valutskottet