Fler nyheter
Medlemsnyhet 9 juni 2017

Maximera effekten av Linkedin – chefens bästa tips

Nyligen passerade Linkedin 500 miljoner medlemmar. Men om vissa personer är riktiga Linkedinrävar står andra och kliar sig i huvudet. Hur fungerar egentligen algoritmerna och hur ska du maximera effekten av din närvaro? Linkedins Nordenchef Lisa Gunnarsson ger några råd.

– Vi vill att våra medlemmar ska kunna bygga ett värdefullt nätverk och skapa betydelsefulla kontakter som ger en positiv inverkan på deras karriärer. För att få ut det mesta av nätverket rekommenderar vi våra medlemmar att bara skapa kontakt med personer de litar tillräckligt mycket på utifrån den personliga kontaktinformationen, inte minst då förstahandskontakter får tillgång till den mejladress som står på din profil. Det är i alla lägen viktigt att du kan gå i god för, och helst rekommendera, dina kontakter vidare, säger hon.

Vilka kontaktförslag du får beror på flera olika faktorer:

  • den information som finns på din profil
  • gemensamma kontakter
  • liknande profilinformation
  • att ni gått på samma skola
  • varit anställda på samma företag eller arbetat i samma bransch.

Sedan kan du även få förslag baserat på din e-post eller adressbok i mobilen. – Se till att din profil är så komplett ifylld som möjligt och specifik, lägg lite tid på en bra sammanfattning och ha en nytagen, professionell bild. Be om rekommendationer från personer som vet vad du går för och givetvis – återgälda tjänsten. Hämta inspiration i Linkedins nyhetsflöde och dela med dig av din kunskap. Hitta en rytm som passar dig, men en viss regelbundenhet gör att ditt nätverk snabbare lär känna dig och hur du tänker, vilket bör vara din målsättning.

Artikeln har även publicerats i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef, nr 6/7 2017.