Fler nyheter
Medlemsnyhet 20 februari 2020

Ny medlemsavgift för inkomstförsäkring

De senaste åren har våra medlemmars månadslöner ökat. Det är vi glada för. Samtidigt har allt fler medlemmar blivit ofrivilligt arbetslösa och fått ersättning från inkomstförsäkringen.

Från och med den 1 mars höjs därför avgiften för den del av medlemsavgiften som betalar inkomstförsäkringen med 21 kronor per månad. Avgiften för eventuella frivilliga tilläggsförsäkringar eller andra delar av medlemsavgiften påverkas inte.

Försäkrar du rätt inkomst?

Ledarnas inkomstförsäkring bas försäkrar din lön upp till 80 000 kronor under som längst 150 dagar om du, under din tid som medlem, skulle bli ofrivilligt arbetslös. Är din månadsinkomst högre än så kan du komplettera ditt försäkringsskydd genom frivilliga tilläggsförsäkringar. Du kan också välja att försäkra ytterligare 100 ersättningsdagar.

bliwa.se/ledarna kan du läsa mer om villkoren för inkomstförsäkringen och beräkna vilken ersättning du kan få om du skulle råka bli ofrivilligt arbetslös.

Fram till den 1 juli 2014 var det möjligt att försäkra månadsinkomst upp till 30 000 kronor. Om du gick med i Ledarna innan dess och gjort detta val rekommenderar vi att du loggar in på bliwa.se/ledarna och byter inkomstintervall om din lön är högre. Detta för att inte riskera att få för låg ersättning om du skulle bli ofrivilligt arbetslös. Läs mer vad som gäller på bliwa.se/ledarna.