Fler nyheter
Medlemsnyhet 19 mars 2024

Nyhet! Webb-tv med ledartips om hybridkontoret

Hybridtillvaron kan vara besvärlig. Nu har vi gjort webb-tv-serien Kontoret 4.0, om hur du får det att funka.
Jörgen Dyssvold.

Kontoret 4.0 görs i samarbete med Jörgen Dyssvold på eventbyrån Herr Omar och de två första avsnitten finns att se här: Kontoret 4.0.

Under en halvtimmes effektiva samtal om först utmaningar och sedan lösningar och däremellan videoinslag med konkreta tips avhandlas i första avsnittet möteskultur, och i det andra avsnittet hur man styr arbetet på jobbet.

– Människor är ofta inte emot att vara på kontoret, men däremot att pendla lång tid till jobbet. Det kan lösas med flextid mot rusningstrafiken eller kontorsfrukost. Men vi behöver också tänka annorlunda på arbetstidens innehåll. Vad ska vi göra på kontoret för att använda tiden tillsammans bäst? Ska vi göra det vi ändå kan göra på hemmakontoret känns det inte värt restiden. Men planeras den gemensamma tiden med möten, fortbildning och möjlighet till samtal och skvaller blir det värt resan, säger han.

Varför ska man titta på detta, av all tv det finns att titta på?

– Vi måste prova oss fram i detta och hoppas Kontoret 4.0 ska ge insikter i en fråga många brottas med. Avsnitten är väldigt instrumentella med tips och metoder för att leda en hybrid arbetsmiljö, en verktygslåda. Man kan se dem på väg till och från jobbet och de funkar bra med bara ljud för de som går eller kör bil.

Artikeln är publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 3, mars 2024.

Vill du läsa mer om den hybrida arbetstillvaron? Det gör du på sidan Att leda i det hybrida arbetslivet.

Vill du också ha tidningen Chef direkt hem i brevlådan? Läs mer och bli medlem.