Fler nyheter
Nyhet 20 september 2018

Bra chef viktigast när unga akademiker får välja

När unga akademiker i början av karriären ska ranka viktiga faktorer i valet av arbetsplats, hamnar chefen och kollegorna i topp.
Chefen är viktig när unga akademiker väljer arbetsplats, visar ny undersökning.

Chefens betydelse bekräftas i en ny undersökning. Det är bemannings- och rekryteringsföretaget Academic Work som tillsammans med Kantar Sifo tagit fram undersökningen, där en bra chef och trevliga kollegor rankar högst när studenter och akademiker i början av karriären ska välja arbetsplats.

Men motsvarar cheferna förväntningarna? När Ledarna tidigare låtit Novus undersöka om cheferna anser att deras ledarskap är betydelsefullt för medarbetarnas motivation, utveckling och engagemang, svarar nio av tio ja. Samtidigt är det bara tre av tio som anser att de hinner med just utveckling av medarbetarna på ett tillfredsställande sätt. Det finns alltså gott om förbättringspotential för chefens förutsättningar, vilket är väl värt att tänka på när konkurrensen om kompetensen hårdnar.

Läs undersökningen hos Academic Work: Bra chef och trevliga kollegor viktigast när young professionals väljer arbetsplats