Fler nyheter
Nyhet 18 december 2018

Därför ska du vässa ditt cv på Linkedin

Ett uppdaterat cv på Linkedin är viktigare än du kanske tror. Enligt Ledarnas nya undersökning är det mer sannolikt att din nya chef surfar in på din Linkedinprofil, än att hen googlar dig. Detta rapporterade tidningen Metro nyligen om.
Christina Werner, Ledarnas karriärexpert.

39 procent av cheferna som besvarat undersökningen* hävdar att de sökt fram en kandidat på Linkedin. För första gången någonsin har karriärnätverket gått om Google, som ligger tvåa på 37 procent. En tredjedel av cheferna har använt Facebook i en rekryteringsprocess, medan enbart 4 procent söker fram information om blivande medarbetare på Twitter.

– Se till att din profil matchar jobb du har intresse för, välj ut ett antal nyckelord som du vill bli sökt på och ta med dem minst tre gånger i din profil, tipsar Ledarnas karriärexpert Christina Werner. Välj att du vill bli synlig för rekryterare "karriärmål", det är dock inget som syns utåt i din profil.

Hur många kontakter behöver jag ha på Linkedin?

– Jag skulle rekommendera att du har åtminstone 400 till 500 kontakter. Då får du en ordentlig spridning av dina uppdateringar och ökar synligheten. Genom att uppdatera med relevant innehåll kan du också locka rätt typ av målgrupper, exempelvis rekryterare inom din bransch, säger Christina Werner.

*Novus har tillfrågat 954 chefer via Ledarnas panel.

Fler karriärtips? Karriärcoachning ingår i medlemskapet. Läs mer och bli medlem!