Fler nyheter
Nyhet 10 maj 2023

Entreprenör bakom Jobbfestivalen utmanar arbetsmarknadens normer

För andra året i rad anordnar entreprenören Mats Wernheim Jobbfestivalen i Kungsträdgården, Stockholm. Förra årets evenemang lockade över 10 000 besökare och resulterade i att mer än 600 personer fick anställning.
Mats Wernheim.

Mats Wernheim, som tidigare arbetat inom musik- och bemanningsbranschen, har länge varit engagerad i att lösa matchningsproblematiken på arbetsmarknaden. Han började intressera sig för frågan redan under sina år som bemanningsföretagare då han i början på 90-talet rekryterade personal till Arla. Han lyckades då matcha arbetsgivaren med flera personer av utländsk härkomst, trots att de inte behärskade svenska perfekt.

– Genom att skriva talmanus som förklarade att personen inte hade svenska som modersmål skapades förståelse hos kunden, vilket ledde till hög kundnöjdhet och bättre försäljningssiffror än de befintliga medarbetarna, säger Mats Wernheim.

Med erfarenhet från musikbranschen insåg Mats att akademiska meriter och utbildning inte alltid är en garanti för att hitta de bästa medarbetarna. Han menar att om alla framgångsrika artister hade varit tvungna att ha en akademisk utbildning i musik så skulle exempelvis Allsång på Skansen eller musikutbudet på Spotify vara otroligt begränsat. Precis som i musikbranschen måste näringslivet bli mer öppna för att låta potential vara ledstjärnan.

Under åren har Mats även drivit företag inom hr, bemanning och psykisk ohälsa. Detta har gett honom en djupare förståelse för problematiken kring den höga arbetslösheten samtidigt som företag ropar efter arbetskraft.

– Jobbfestivalen erbjuder tusentals arbetssökande en chans att träffa företag ansikte mot ansikte i en slags speeddejting-format. Det ger möjlighet att träffa personer bortom deras cv och för företagen att visa upp en annan sida av verksamheten, säger Mats Wenheim.

En av insikterna från Jobbfestivalen är att personer har matchats med företag som de själva inte skulle ha sökt sig till, baserat på traditionella platsannonser.

En rad olika aktiviteter äger rum på plats, som paneldebatter och föreläsningar. Ledarnas förbundsordförande Andreas Miller deltar i en av paneldiskussionerna om mångfald.

Mats Wernheim fick nyligen utmärkelser för sitt arbete med inkludering och mångfald. Vid SM i Employer Branding på Magnet Awards vann han guld i klassen Mångfald & inkludering och för sitt arbete för att minska utanförskapet på arbetsmarknaden uppmärksammades han även med ett hedersomnämnande. Han är även suppleant i styrelsen för Diversity Charter, världens största nätverk kring mångfald och inkludering.

Läs mer på Jobbfestivalens webbplats