Fler nyheter
Nyhet 26 maj 2021

Här är finalisterna till NMC:s pris Hållbart Ledarskap 2021

Klas Balkow, Axfood, Niklas Flyborg, Cybercom ,och Anna Ryott, Heart 17, är slutkandidater när priset Hållbart Ledarskap delas ut.
Klas Balkow, Niklas Flyborg och Anna Ryott.

Priset Hållbart Ledarskap delas årligen ut av NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv för att belöna en person som genom kompetent ledarskap medverkat till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete i sin organisation och/eller samhället i stort. Insatsen ska präglas av framåtanda, nytänkande och affärsmässighet.

Nytt för i år är att NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv och Ledarna samarbetar kring utnämnandet av årets pristagare.

Syftet med priset är att belysa att ett tydligt och engagerat ledarskap är en nyckelfaktor för ett hållbart näringsliv. Genom att uppmärksamma modiga företagsledare och deras arbete för en hållbar utveckling inom svenskt näringsliv vill vi lyfta goda förebilder som kan inspirera andra och därigenom också öka intresset för ledarskap.‚Äč

2021 års slutkandidater är:

  • Klas Balkow, vd och koncernchef, Axfood
  • Niklas Flyborg, vd, Cybercom
  • Anna Ryott, grundare, Heart 17

– Hållbart ledarskap handlar om att du som chef har en strategi och affärsmodell som är hållbar – både på kort och lång sikt. Du lyfter dina medarbetare och är utifrån din värdegrund en förebild i vardagen. Som ledare har du integritet och en tydlig kompass där du har förmåga att skapa förändring och resultat tillsammans med andra, säger Staffan Fredlund, vice styrelseordförande för NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv.

Staffan Fredlund belyser också vikten av att som chef kunna inspirera, kommunicera och skapa värden både för sin verksamhet och för samhället i stort utifrån Agenda 2030.

– Samtliga slutkandidater har ett starkt personligt engagemang för hållbarhetsarbetet. De har som ledare haft en tydlig vision om att utifrån sin position bidra till ett mer hållbart samhälle, men också haft förmågan att skapa förändring och resultat tillsammans med andra.

Vinnaren utses av en jury och tillkännages vid prisutdelningen som hålls i samband med NMC:s årliga hållbarhetsdag den 13 oktober 2021.

Läs mer om priset och juryn hos NMC