Fler nyheter
Nyhet 19 maj 2022

Här är finalisterna till priset Hållbart Ledarskap 2022

Nu är tre starka företagsledare utsedda av juryn till priset Hållbart Ledarskap 2022. Dessa ledare uppvisar ambitiösa visioner men också förmåga att driva omställning och skapa resultat tillsammans med andra. Årets slutkandidater kommer från K2A Knaust & Andersson Fastigheter, Svenska Retursystem och PROTOS.
Johan Knaust, Anna Elgh och Thomas Östlund.

Priset Hållbart Ledarskap delas årligen ut av Nätverket för Hållbart Näringsliv för att belöna en person som genom kompetent ledarskap medverkat till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete i sin organisation och/eller samhället i stort. Insatsen ska präglas av framåtanda, nytänkande och affärsmässighet.

2022 års slutkandidater:

  • Johan Knaust, vd, K2A Knaust & Andersson Fastigheter
  • Anna Elgh, vd, Svenska Retursystem
  • Thomas Östlund, vd, PROTOS

Även i år samarbetar Ledarna med Nätverket för Hållbart Näringsliv i utnämnande av årets pristagare.

– Gemensamt för finalisterna är att de som ledare inspirerar, kommunicerar och har förmågan att förändra och skapa värde för sin organisation. De har alla ett starkt personligt engagemang för hållbarhetsarbetet och en tydlig vision om att bidra till ett mer hållbart samhälle, säger Ledarnas ekonomichef Kati Almqvist som sitter i juryn.

Syftet med priset är att belysa att ett tydligt och engagerat ledarskap är en nyckelfaktor för ett hållbart näringsliv. Genom att uppmärksamma modiga företagsledare och deras arbete för en hållbar utveckling inom svenskt näringsliv lyfts goda förebilder fram som kan inspirera andra och därigenom också öka intresset för ledarskap.

Vinnaren utses av en jury och tillkännages vid prisutdelningen som hålls i samband med Nätverket för Hållbart Näringslivs årliga hållbarhetdag den 13 oktober 2022.

Läs mer om priset på NMC:s webbplats