Fler nyheter
Nyhet 25 mars 2021

Johan Videkorp ny ordinarie ledamot i Ledarnas förbundsstyrelse

Valutskottet har utsett Johan Videkorp, ordförande Ledarna inom Handeln, till ny ordinarie ledamot i Ledarnas förbundsstyrelse från den 1 april 2021.
Johan Videkorp.

– Jag har följt förbundsstyrelsens fantastiska arbete under många år som företrädare och sedan några år som suppleant. Jag har sett hur man fört Ledarna framåt i en modern riktning, fångat upp och agerat utifrån framtidens utmaningar samt skapat en trygg plattform för både våra nuvarande medlemmar och morgondagens medlemmar, säger Johan Videkorp och fortsätter:

– Det känns riktigt bra och utmanande att få kliva in i styrelserummet och fortsätta möta utmaningarna som vår snabba omvärld skapar för chefer. Jag tänker öppna ett fönster och blåsa in lite av mina erfarenheter från 20 år som företrädare inom handelns omväxlande arena.

Johan efterträder Kajsa Hessel som går vidare till nya uppdrag och i samband med det lämnar sin plats i förbundsstyrelsen.

Johan har varit suppleant i förbundsstyrelsen sedan maj 2018.

Så här skrev Johan när han nominerades till suppleant i Ledarnas förbundsstyrelse inför kongressen 2018:

Vilka frågor engagerar dig? Framtidsutmaningar för Ledarna?

Att följa samhällsdebatten är otroligt viktigt, men jag tror att vi även måste värna om det som gör skillnad för enskilda medlemmar. Vilka frågor berör mig i min vardag på arbetsplatsen, vilka frågor gör mig till en bättre chef och ledare, vilka verktyg behöver jag för att utvecklas i mitt yrke där inte arbetsgivaren räcker till att stilla behov? Vi kanske är en utdöende art vi som tänker likt ovanstående, men än så länge så säger min erfarenhet att det är vår styrka när vi kan stötta på lokala plan, med goda, nära relationer med arbetsgivaren. Allt kommer handla om hur vi förpackar vår verksamhet! Hur ser framtidens ”chefsrum” ut? Hur kommunicerar vi vårt budskap till nästa generation?