Fler nyheter
Nyhet 20 januari 2022

Ledarnas styrelseledamot Lars Tengvall har avlidit

Det är med stor sorg vi tagit emot beskedet att Lars Tengvall har avlidit efter en tids sjukdom. Han blev 66 år.
Lars Tengvall.

Lars har suttit i Ledarnas förbundsstyrelse sedan 2008 och han har varit en djupt engagerad förtroendevald såväl på sin arbetsplats NCC som i Byggcheferna och i Ledarna.

– Med Lars har vi mist en person med stort engagemang, genuin kunskap om sin bransch och mycket mogen klokskap. I sitt arbete inom Byggcheferna har Lars varit med och lagt grunden för föreningens starka position inom samhällsbyggnadssektorn. Han jobbade mycket aktivt med mångfaldsfrågor för att skapa inkluderande arbetsplatser och bredda bilden av vem som kan och vill bli chef, säger Andreas Miller, förbundsordförande Ledarna.

– Lars ville sällan vara frontfiguren men ligger bakom flera stora och viktiga initiativ som går långt tillbaka i tiden, säger Jeanet Corvinius, ordförande för branschföreningen Byggcheferna. Bland annat var det han som tillsammans med sin vän och parhäst Lars Bergqvist tog initiativ till den kanske viktigaste insatsen för jämställdhet som har gjorts i byggbranschen: kampanjen Stoppa machokulturen.

– Lars var en person som hade en stor facklig kunskap och alltid värnade Ledarnas balans mellan fackförbund och chefsorganisation. Vi kommer sakna hans trygga skånska röst och hans bullrande skratt i och utanför styrelserummet. Vi känner stor tacksamhet för allt Lars har bidragit med under alla år och våra tankar går i denna stund till hans familj, säger Andreas Miller.

Läs mer på Byggchefernas webbplats: En man med stort hjärta för byggbranschen har gått ur tiden