Fler nyheter
Nyhet 11 september 2023

Möt 2023 års finalister till priset Hållbart ledarskap

Finalister till priset Hållbart ledarskap 2023 är Henrik Nilsson, vd och grundare Inrego, Liza Jonson, vd Swedbank Robur, och Lotta Giesenfeld Boman, vd och ägare Sigtunahöjden.
Henrik Nilsson, Liza Jonson och Lotta Giesenfeld Boman.
  • Henrik Nilsson, vd och grundare Inrego. Med ett gediget ledarskap där cirkularitet genomsyrar allt har han utmanat inte bara sig själv utan också branschen och egentligen alla som använder elektronik med en tydlig vision – att ställa om världens it-konsumtion till att bli hållbar.
    Film med Henrik Nilsson
  • Liza Jonson, vd Swedbank Robur. Har med ett passionerat och modigt ledarskap och en unik förmåga att inspirera och få med sig medarbetare och andra att investera hållbart för Sveriges största kapitalförvaltare.
    Film med Liza Jonson
  • Lotta Giesenfeld Boman, vd och ägare Sigtunahöjden. En modig förebild som kombinerat sitt ledarskap med entreprenörskap och social hållbarhet har inspirerat hela turism- och besöksnäringen att våga ta hållbara beslut och riktningar med fokus på affärsmässighet och gemenskap.
    Film med Lotta Giesenfeld Boman

Årets finalister har och har haft stora utmaningar i sina olika branscher till exempel kring olönsamhet, inflation, stigande räntor och år av pandemi. Gemensamt för alla är förmågan att ta ett steg i taget, våga prova nytt och inte ge upp.

– Årets finalister är alla tre värdiga vinnare och jag ser fram emot att fördjupa mig i deras arbete och deras komplexa värld. Det finns många vinster i deras framfart som jag vill höra och lära mig mer om, säger Paul Svensson, kock och jurymedlem för priset Hållbart ledarskap.

Inspelat webbinarium med de tre finalisterna

Om priset Hållbart ledarskap

Priset Hållbart ledarskap delas ut av Nätverket för hållbart näringsliv i samarbete med Ledarna för att belöna en företagsledare som genom kompetent ledarskap medverkat till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete i sin organisation eller i samhället i stort.

Syftet med priset är att belysa att ett tydligt och engagerat ledarskap är en nyckelfaktor för ett hållbart näringsliv. Genom att uppmärksamma modiga företagsledare och deras arbete för en hållbar utveckling inom svenskt näringsliv vill vi lyfta goda förebilder som kan inspirera andra och därigenom också öka intresset för ledarskap.

Vinnaren utses av en jury och tillkännages vid prisutdelningen som hålls i samband med Nätverket för hållbart näringslivs årliga hållbarhetsdag den 17 oktober 2023.