Fler nyheter
Nyhet 21 september 2023

Passa på – ekonomiskt stöd för arbets­miljö­utbildning

Du som är chef kan ansöka om ekonomisk ersättning när du går en utbildning i arbetsmiljö. Men ta tag i det nu direkt, sista dag för utbildningens genomförande är 31 december.
Passa på att vidareutbilda dig inom arbetsmiljö.

Är du chef eller arbetsmiljöombud för chefer? Passa på att gå en utbildning i arbetsmiljö med ekonomisk ersättning.

När chefer och sarbetsmiljöombud går arbetsmiljöutbildning tillsammans stärks de gemensamma kunskaperna arbetsmiljöarbetet. Det ger också en grund för en förbättrad dialog.

Det ekonomiska stödet kan även ges vid individuell utbildning för chefer och arbetsmiljöombud, men gemensamma utbildningsinsatser där både en chef och arbetsmiljöombud deltar tillsammans är prioriterade.

Du kan ansöka om ekonomisk ersättning för arbetsmiljöutbildning som genomförs till och med den 31 december 2023. Läs mer och ansök om ersättning hos Afa Försäkring: Stöd för arbetsmiljöutbildning

Om stödet

Bakgrunden till stödet för utbildning inom arbetsmiljö är att parterna på den svenska arbetsmarknaden, Svenska Näringsliv, Lo och PTK, vill skapa förutsättningar för en god samverkan och dialog i arbetsmiljöarbetet på svenska arbetsplatser.

Stödet hanteras av Afa Försäkring och alla företag och organisationer inom privat sektor med kollektivavtal inom Svenskt Näringsliv, LO och PTK, och som tecknat Trygghetsförsäkring vid arbetsskada, kan söka ersättning för sina arbetsmiljöutbildningar.

Mer om arbetsmiljö

På våra sidor om Arbetsmiljö hittar du guider, filmer och checklistor för dig som är chef.