Fler nyheter
Nyhet 27 november 2018

Podden Tjena chefen! ger chefen upprättelse

Tjena chefen! är en podd som startades som motvikt till medias många gånger negativa rapportering kring Sveriges chefer.
Filip Strömbäck har en podd med chefer för chefer.

Filip Strömbäck lanserade podden Tjena chefen! i syfte att förmedla de fantastiska historier som Sveriges chefer bidrar med. Hittills har programserien lyft profiler som ärkebiskop Antje Jackelén, SPPs vd Sarah McPhee, Handelshögskolans rektor Lars Strannegård samt styrelseproffset Michael Treschow.

– Det finns så många oberättade historier om modiga och häftiga chefer. Samtidigt som media gärna lyfter snaskiga reportage om höga bonusar eller chefer som lägger ned fabriker, säger Filip.

Filip Strömbäck har en bakgrund som chefsrekryterare, och har ansvarat för mängder av rekryteringsprocesser genom åren. Från början var idén att han skulle skriva en bok i syfte att inspirera unga att bli chefer. Några år passerade, och i april 2018 såg istället podden Tjena chefen! dagens ljus.

Och Ledarna stod högst upp på Filips önskelista över samarbetspartners. Under året har Ledarna varit poddens huvudsponsor.

– Som chef är det jätteviktigt att träffa andra chefer och där är Ledarna som organisation en jättebra plattform. Inte minst för att få inspiration i vardagen, säger Filip Strömbäck.

Lyssna på podden – Ledarnas bästa tips är avsnitten med:

  • Marta Karlqvist
  • Helene Barnekow
  • Daniel Lindström
  • Bengt Baron
  • Håkan Nyberg
  • Antje Jackelén

Du lyssnar på Tjena chefen! där poddar finns, exempelvis via Acast eller iTunes.