Fler nyheter
Pressmeddelande 9 mars 2016

Ida Karlberg Gidlund är Årets Ledarutvecklare 2016

Ida Karlberg Gidlund, vd för utbildningsföretaget Teach for Sweden, har under kvällen utsetts till Årets Ledarutvecklare 2016. Priset delas ut av Sveriges chefsorganisation Ledarna på den årliga Chefgalan i Stockholm.

Ida Karlberg Gidlund tilldelas priset för att hon på ett innovativt sätt utvecklat och stärkt ledarskapet i klassrummet.

– Årets pristagare har genom att komplettera den traditionella lärarrollen med ledarinfluenser från näringsliv, offentlig sektor och forskning skapat en långsiktighet i sitt arbete genom att envetet och kraftfullt jobba mot den långsiktiga visionen att utveckla ett hållbart demokratiskt samhälle, där alla barn får möjlighet att bli sitt bästa jag, säger Annika Elias, ordförande i Ledarna.

Ida Karlberg Gidlund har genom hela sin karriär brunnit för idén att skapa och utveckla en likvärdig skola för alla i Sverige, genom ledarskap och samverkan, där alla barn har lika möjligheter.

– Jag drivs av övertygelsen att olikheter är viktigt och att elever som är annorlunda och inte normgivande har enorma tillgångar som inte kommer fram, säger Ida Karlberg Gidlund.

 

Priset Årets Ledarutvecklare är ett av sammanlagt fem priser som delas ut på Chefgalan som grundades av tidningen Chef 2003. Syftet med Ledarnas pris till Årets Ledarutvecklare är att belöna personer som på ett föredömligt sätt utvecklat ledare, förbättrat deras förutsättningar att utöva ledarskap och på så sätt bidragit till att föra ledarskapet i Sverige framåt.

Kriterierna för priset är:

  • Pristagaren har verkat för att förbättra ledarskapet inom en organisation eller i Sverige i stort.
  • Pristagaren drivs av en övertygelse och framtidssyn om det goda ledarskapet, som präglas av förändringskompetens, resultat och hållbarhet.
  • Pristagaren har åstadkommit en förändring i ledarskapet genom medvetet arbete och insatser inom kompetensutveckling.
  • Pristagaren har jobbat för att röja hinder och ge chefer goda förutsättningar att utöva sin chefs- eller ledarroll på ett framgångsrikt sätt.

Jurygruppen för Årets Ledarutvecklare 2016 har bestått av:

Karin Francke, hr-strateg, Stockholm stad (ordförande)
Annika Elias, ordförande, Ledarna
Jonas Hagelqvist, förbundsdirektör/vd, IKEM
Leif Linde, vd, Riksbyggen
Lise-Lotte Oldmark vinnare 2015, hr-direktör, AcadeMedia
Lena Rökaas, chief operating officer, Swedavia AB
Cecilia Åkerblom, ledarskapsexpert, Ledarna

För mer information

Fredrik Gustafsson, presskontakt, telefon pressjour 08-598 99 333, mobil 0733-01 73 19

Om Ledarna

Ledarna är Sveriges chefsorganisation med över 96 000 medlemmar – chefer i alla branscher och på alla nivåer. Hos oss får medlemmarna utveckling, råd och stöd i uppdraget som chef och kring den egna anställningen. Alltid med utgångspunkt i chefens individuella behov. Läs mer om Ledarna. Pressjour 08-598 99 333.