Fler nyheter
Pressmeddelande 13 maj 2009

Ingrid Larsby Arvered är Framtidens kvinnliga ledare 2009

Ingrid Larsby Arvered, global inköpschef på Sandvik Materials Technology, korades idag till Framtidens Kvinnliga Ledare 2009 vid en gala arrangerad av Ledarna - Sveriges chefsorganisation och karriärnätverket Shortcut.

Det är tredje året i rad som Framtidens kvinnliga ledare koras. Samtidigt presenteras listan över 75 tongivande kvinnliga ledare under 36 år. Syftet är att lyfta fram och synliggöra unga kvinnliga chefer.

– Att låta människor prova på saker och att det är helt okej att de gör fel, lönar sig så gott som alltid i längden. Människor växer då, säger Ingrid Larsby Arvered om sin ledarstil.

Motiveringen till priset lyder:

”Ingrid Larsby-Arvered är en representant för ett äkta och engagerat ledarskap på ett av Sveriges största teknikföretag. Ingrid är en ledare som bryter ny mark och vågar utmana gamla traditioner. Trots sin unga ålder har hon också visat på ett stort lugn och mognad i sitt ledarskap i medgång såväl som nu i tuffare tider. Hon har de senaste åren klivit fram som en stark ledstjärna och tagit allt större ansvar inom den globala koncernen. Hennes sätt att reflektera över sitt ledarskap samt den trygghet som hon uppvisar imponerar oss djupt.”

Ledarna och Shortcut tar fram listan över Framtidens kvinnliga ledare för att modernisera synen på den svenska chefsmarknaden och visa på den potential som finns bland unga ledare. Alla 75 kvinnorna på listan har åstadkommit stora resultat och förändringar inom sina respektive verksamheter och visat prov på gott ledarskap.

– Det här är den nya generationens ledare. De är förebilder som kan inspirera andra att förverkliga sina mål - och att både vilja och våga välja ett ledaryrke, säger Klara Adolphson ledarskapskonsult och jämställdhetsexpert på Ledarna.

– Sverige behöver nya chefer med en modern ledarstil. Det gäller såväl näringsliv och offentlig sektor som politik, kultur och ideell verksamhet, fortsätter Lovisa Sterner, vd för Shortcut.

Galan hölls på Debaser Medis i Stockolm. Bland de över 500 gästerna syntes bland annat moderaternas partisekreterare Per Schlingmann och socialdemokraternas talesperson i jämställdhetsfrågor Claes Borgström.

Urvalskriterier för Framtidens kvinnliga ledare

Kvinnorna på Ledarnas och Shortcuts rankinglista är mellan 20-35 år och arbetar som chef eller ledare. De är alla bedömda enligt kriterierna:

Resultat

Uppnådd position: Har ansvar och makt att utveckla och leda, t ex chef över ett visst antal anställda, budget-/ekonomiskt ansvar, verksamhetsansvar eller uppvisat betydande resultat/förändring.

Personliga egenskaper

Har goda ledaregenskaper och personifierar lusten att leda. Uppvisar ett modernt ledarskap som främjar utveckling hos de anställda, har mod att ställa krav och förmåga att skapa goda relationer, hanterar spänningsfältetmellan ledning och medarbetare samt odlar sitt interna och externa nätverk.

Potential

Har visat en stark personlig utvecklingstakt under det senaste året, uppvisar handlingskraft och ambition, är förändringskompetent och nytänkande samt har visioner.

Researcharbetet har gjorts av talangnätverket Nova Pro.

Om Ledarna

Ledarna är Sveriges chefsorganisation med över 99 000 medlemmar – chefer i alla branscher och på alla nivåer. Hos oss får medlemmarna utveckling, råd och stöd i uppdraget som chef och kring den egna anställningen. Alltid med utgångspunkt i chefens individuella behov. Läs mer om Ledarna. Pressjour 08-598 99 333.