Fler nyheter
Pressmeddelande 10 juli 2015

Ledarna blir majoritetsägare i Intermezzon AB

Chefsorganisationen Ledarna förvärvar majoriteten i Intermezzon AB genom Ledarna Chefsservice LCS AB (LCS AB). Intermezzon AB är ett utbildningsföretag med inriktning på mätbar kompetensutveckling för chefer och säljare.

– Med Intermezzon AB får koncernen spjutspetskompetens inom Blended Learning, ett koncept som kombinerar digitalt lärande med mer traditionella klassrumsmetoder. Den unika pedagogiken för praktisk träning av ledarskap ligger i linje med Ledarnas vision om att alla ska ha en bra chef. Det stärker också Ledarnas medlemserbjudande, säger Thomas Eriksson, vd LCS AB.

Intermezzon AB har sedan 1991 utbildat mer än en miljon chefer och medarbetare. Metoden kombinerar klassrumsundervisning med digitalt lärande och utvecklingen följs upp och mäts i en tränings- och performanceportal.

– Individens lärande och utveckling är avgörande konkurrensfaktorer i en allt mer snabbföränderlig värld. Som pionjärer för digitalt lärande och LMS (learning management systems) ser vi fram emot att tillsammans med Ledarna skapa framtidens träningsarena för kompetensutveckling, säger Tomas Dreifaldt, en av grundarna och vd för Intermezzon AB.

Intermezzon AB har sitt huvudkontor i Göteborg. Bland kunderna återfinns börsbolag inom fordonsindustrin, bank- och finans samt telekom och retail. De nuvarande ägarna kommer efter förvärvet fortsätta att vara operativa delägare i bolaget.

LCS AB ägs av Ledarna, Sveriges chefsorganisation. LCS AB samlar de affärsdrivande verksamheterna knutna till Ledarna, där tidningen Chef och utbildningsföretaget M-gruppen sedan tidigare ingår.

För mer information

Thomas Eriksson, vd, Ledarna Chefsservice LCS AB
mobil 070-583 90 09, thomas.eriksson@ledarna.se

Tomas Dreifaldt, vd, Intermezzon AB
mobil 070-637 41 00, thomas.d@intermezzon.com

Om Ledarna

Ledarna är Sveriges chefsorganisation med över 99 000 medlemmar – chefer i alla branscher och på alla nivåer. Hos oss får medlemmarna utveckling, råd och stöd i uppdraget som chef och kring den egna anställningen. Alltid med utgångspunkt i chefens individuella behov. Läs mer om Ledarna. Pressjour 08-598 99 333.