Fler nyheter
Pressmeddelande 12 april 2023

Ledarna rekryterar chefsjurist och chef för Juridisk service

Daniel Falk är ny chefsjurist och chef för enheten Juridisk service på Ledarna. Daniel är en erfaren chef och ledare som närmast kommer från Sveriges Ingenjörer, där han varit förhandlingschef för industrisektorn och haft verksamhets-, personal- och budgetansvar.
Daniel Falk.

– Vi är mycket glada över att välkomna Daniel till Ledarna, han har gedigen erfarenhet av arbete hos arbetsmarknadens parter och är en skicklig förbundsjurist. Han kommer att positivt förstärka Ledarna, både som chef och i vårt juridiska team, säger Sara Kullgren, förhandlingschef.

Sedan 2004 har Daniel arbetat på olika fackförbund. Inledningsvis som förbundsjurist och ombudsman på Unionen, sedan som förbundsjurist på Vision och därefter på Sveriges Ingenjörer. I drygt tio år har han varit ombud i rättsprocesser i såväl tingsrätt som Arbetsdomstol samt i enstaka mål i skiljedomstol. Han har stor erfarenhet av juridisk rådgivning till förhandlare, företrädare och medlemmar. Som förbundsjurist har Daniel även skapat och genomfört kurser och föreläsningar för förhandlare och företrädare.

– Jag ser verkligen fram emot att börja hos Ledarna och tillsammans med en grupp mycket kompetenta jurister företräda förbundets medlemmar. Jag har i både yrkes- och föreningslivet sett vikten av ett gott ledarskap för en verksamhets framgång varför det ska bli väldigt spännande att lära känna och företräda Ledarnas medlemmar, säger Daniel Falk, tillträdande chefsjurist Ledarna.

Daniel Falk tillträder den 26 april 2023.

Om Ledarna

Ledarna är Sveriges chefsorganisation med över 100 000 medlemmar – chefer i alla branscher och på alla nivåer. Hos oss får medlemmarna utveckling, råd och stöd i uppdraget som chef och kring den egna anställningen. Alltid med utgångspunkt i chefens individuella behov. Läs mer om Ledarna. Pressjour 08-598 99 333.