Fler nyheter
Pressmeddelande 10 juni 2022

Nu lanseras Ledarnas nya branschförening Techledarna

Sveriges chefsorganisation Ledarna lanserar Techledarna – en ny branschförening som vänder sig till chefer inom den svenska techsektorn, it- och telekombranscherna och närliggande digitala verksamheter.

Techledarna samlar inledningsvis cirka 3 500 chefer, som arbetar med att driva vitala samhällsfunktioner och utveckla morgondagens Sverige.

Föreningen har valt en interimsstyrelse. Alex Tsarapatsanis arbetar som Head of IT på micromobilitetsföretaget Voi, och är interimsordförande för Techledarna fram till årsmötet i höst.

– Vi ser ett stort och växande behov bland unga chefer inom techsektorn. Efter år av trygghet och tillväxt står branschen inför en omställning. Ledarna har mångårig erfarenhet av att hjälpa chefer och ledare i omställningstider, säger Alex Tsarapatsanis, interimsordförande i Techledarna

Ledarna består av över 95 000 chefsmedlemmar som är uppdelade på 19 branschföreningar.

– Den svenska techsektorn växer, men har en lägre anslutningsgrad än traditionella branscher. Här finns både start ups och enhörningar. Vi har gedigen erfarenhet av att stötta chefer med en trygg inkomstförsäkring, karriärrådgivning och löpande kurser och webbinarier. Vi finns där för chefen, oavsett vilken del av karriären hen befinner sig i, säger Andreas Miller, Ledarnas förbundsordförande.

Läs mer på ledarna.se/techledarna.

Kontakt: Hannes Sjöblad, kommunikationskontakt Techledarna, 0735-35 30 00

Om Ledarna

Ledarna är Sveriges chefsorganisation med över 100 000 medlemmar – chefer i alla branscher och på alla nivåer. Hos oss får medlemmarna utveckling, råd och stöd i uppdraget som chef och kring den egna anställningen. Alltid med utgångspunkt i chefens individuella behov. Läs mer om Ledarna. Pressjour 08-598 99 333 eller pressjour@ledarna.se.