Fler nyheter
Pressmeddelande 23 september 2021

Ny styrelse klar för Chefakademin

Ny styrelse har utsetts till Chefakademin som är en sammanslagning av mediebolaget Chef och utbildningsbolaget Mgruppen. Bolagets kärnverksamhet är chefsutveckling med fokus på chefsutbildning. Den nya styrelsen tillträder från den 1 oktober.

Ny ordförande blir Kia Orback Pettersson som har lång erfarenhet från ledande befattningar inom detaljhandel, media och fastighetsbranschen. Kia Orback Pettersson tar även med sig erfarenheter från dryga 30-talet styrelseuppdrag och är idag bland annat ordförande för Sveriges Television.

Nya ledamöter blir Maria Croon, vd Svensk travsport, och Maria Distner, Head of Learning and Culture, Liber AB.

Maria Croon har en bakgrund som bland annat VP Sales och Business Development på Bonniers och vd på Forma Publishing Group och vd Mitt i AB. Maria Croon har också gedigen erfarenhet av styrelsearbete.

Maria Distner har en bakgrund som bland annat vd på Hyper Island och Head of Talent Evolution på Tengboms arkitektbyrå.

Ägarrepresentanter i styrelsen blir Andreas Miller, styrelseordförande för ägarbolaget Ledarna chefsservice LCS AB, och Pia Lindström, marknadschef Ledarna.

– Bildandet av Chefakademin är ett led i strävan mot visionen att alla har en bra chef. Vår ambition är att Chefakademin ska bli det ledande och självklara valet inom chefsutveckling på den svenska chefsmarknaden. Med den nya styrelsen har vi alla förutsättningar att nå dit, säger Andreas Miller, styrelseordförande för ägarbolaget Ledarna chefsservice LCS AB.

– Insikten om ledarskapets betydelse har vuxit till en självklarhet i hela näringslivet. Att alla ska ha en bra chef är inte bara något som rör medarbetare och företag, det är viktigt för hela vårt lands konkurrenskraft. Att få vara delaktig i detta spännande skede i Chefakademins utveckling känns jätteroligt, säger Kia Orback Pettersson, tillträdande styrelseordförande för Chefakademin.

Om Ledarna

Ledarna är Sveriges chefsorganisation med över 99 000 medlemmar – chefer i alla branscher och på alla nivåer. Hos oss får medlemmarna utveckling, råd och stöd i uppdraget som chef och kring den egna anställningen. Alltid med utgångspunkt i chefens individuella behov. Läs mer om Ledarna. Pressjour 08-598 99 333.