Fler nyheter
Pressmeddelande 12 maj 2010

Salomeh Tafazoli är Framtidens kvinnliga ledare 2010

De är moderna, uppfinningsrika, kloka, spännande, smarta, kreativa och framgångsrika. De är lysande förebilder att inspireras och peppas av. De är Framtidens kvinnliga ledare.

Hon är fullkomligt ointresserad av lastbilar och var helt säker på att hon aldrig skulle jobba på Volvo. Ändå säger sig årets vinnare Salomeh Tafazoli, chef för logistik-och försäljningsutveckling på Volvo lastvagnar, vara på helt rätt plats i tillvaron.

Motiveringen till 2010 års pristagare:

”Hon är sinnebilden av en modern ledare som med stor medvetenhet ser till att allt och alla i hennes närhet ständigt utvecklas; resultat, processer och människor - och inte minst - det egna ledarskapet. Med tydlig kommunikation, pondus och med glimten i ögat får hon med sig såväl medarbetare som chefer och driver igenom till synes omöjliga projekt.”

Se hela listan och läs vinnarintervjuer

Topp tre 2010

  1. Salomeh Tafazoli, chef för logistik-och försäljningsutveckling på Volvo lastvagnar
  2. Charlotta Lindahl, Direktör för kundservice- och lojalitetsavdelningarna på Tre.
  3. Karin Bodin, Vd på Polarbröd.

Nominering och urvalskriterier

Ledarna och Shortcut har i nominerings- och researcharbetet för Framtidens kvinnliga ledare samarbetat med talangnätverket Nova pro, som även har skött referenstagning och kvalitetssäkring av listan. Många hundra unga kvinnliga ledare inom näringsliv, politik, kultur och offentlig verksamhet har granskats och bedömts. Kriterierna för att kunna bli nominerad är att man ska vara en kvinna i ledande befattning och född tidigast 1974.

Personen ska även uppfylla följande:

  • Resultat: Har ansvar att utveckla och leda, till exempel som chef över ett visst antal anställda, har ekonomiskt ansvar, verksamhetsansvar eller uppvisat betydande resultat.
  • Personliga egenskaper: Har goda ledaregenskaper som främjar utveckling hos de anställda, har mod att ställa krav och förmåga att skapa goda relationer.
  • Potential: Har visat en stark personlig utvecklingstakt under det senaste året, uppvisar handlingskraft och ambition, är förändringskompetent och nytänkande samt har visioner.