Fler nyheter
Pressmeddelande 7 september 2022

Sara Kullgren ny förhandlingschef på Ledarna

Sara Kullgren har utsetts till ny förhandlingschef för Sveriges chefsorganisation Ledarna.
Sara Kullgren, ny förhandlingschef på Ledarna.

– Jag ser fram emot att tillsammans med mina kollegor fortsätta skapa förutsättningar för Sveriges chefer att vara bra chefer. Chefers villkor ska stämma överens med de krav som ställs i chefsrollen. Vi behöver fortsätta utveckla vårt Ledaravtal och arbeta tillsammans med arbetsgivarna för att få det att tillämpas, säger Sara Kullgren.

I uppdraget som Ledarnas förhandlingschef ingår att leda avdelningen Avtal, juridik & rådgivning med totalt cirka 30 medarbetare. Förhandlingschefen ingår i ledningsgruppen och ordförandestaben. I uppdraget ingår även att representera Ledarna i olika sammanhang och att ingå i förhandlingschefsgrupperingarna inom PTK och OFR.

– Sara har bred erfarenhet från såväl privat som offentlig sektor och hon känner Ledarna och svensk arbetsmarknad mycket väl. Med henne får vi en strategisk förhandlingschef med gedigen kunskap om både kollektivavtalssystemet och chefers verklighet. Något som gagnar Ledaravtalets utveckling och våra medlemmar väl, säger Martin Fridolf, vd Ledarna.

Sara har närmare 30 års erfarenhet av arbete med anknytning till arbetsmarknaden och har mycket god kännedom om partsvärlden och den svenska arbetsmarknadsmodellen. Sedan december 2012 arbetar hon på Ledarna som chefsjurist och chef för enheten Juridisk service. Innan dess arbetade hon på Medlingsinstitutet. Sara har också arbetat på arbetsgivarorganisationer i mer än tio år och varit sekreterare i flera statliga utredningar med anknytning till arbetsmarknaden.

Sara Kullgren tillträdde tjänsten som förhandlingschef den 1 september. Hon fortsätter att vara Ledarnas chefsjurist.

Om Ledarna

Ledarna är Sveriges chefsorganisation med över 100 000 medlemmar – chefer i alla branscher och på alla nivåer. Hos oss får medlemmarna utveckling, råd och stöd i uppdraget som chef och kring den egna anställningen. Alltid med utgångspunkt i chefens individuella behov. Läs mer om Ledarna. Pressjour 08-598 99 333.