Fler nyheter
Pressmeddelande 10 maj 2017

Therese Lundstedt är Framtidens kvinnliga ledare 2017

Therese Lundstedt, vd Aktieinvest, koras till Framtidens kvinnliga ledare 2017 av Sveriges chefsorganisation Ledarna. För elfte året i rad rankas landets 75 främsta kvinnliga chefer som gör skillnad och visar på värdet av ett bra ledarskap.

– Det svenska samhället behöver nya chefer med en modern ledarstil, säger Ledarnas ordförande Annika Elias. Vi vill inspirera unga kvinnor – och män – att vilja ta en chefsroll i morgon, och ser att Framtidens kvinnliga ledare är ett sätt att göra det på.

Juryns motivering lyder:

Therese Lundstedt har genom sitt inkluderande ledarskap lyckats vända en förlustaffär till vinst. I en konservativ bransch där det föds nya gubbar varje dag, där konkurrensen är knivskarp och konventionerna starka sticker hon ut både som kvinna och som ung. Trots det har hon skapat sig mandat att driva ett omfattande förändringsarbete hos ägarna såväl som hos medarbetarna. Bland annat har hon satt ihop en ny, helt jämställd ledningsgrupp. Drivkraften är en genuin vilja att göra ett bra jobb. Enkelt, men kraftfullt. Den kraften får hennes medarbetare att gå till jobbet på Aktieinvest med glädje och den gör henne också till nummer 1 bland Framtidens kvinnliga ledare 2017.

– Mitt ledarskap karaktäriseras av att jag vågar ta beslut och fokuserar på att ge mycket energi och feedback, säger Therese Lundstedt. Sedan är jag genuint nyfiken på och intresserad av mina medarbetare, våra kunder och människor i stort. Jag är övertygad om att det engagemanget krävs av dagens ledare för att driva framgångsrika företag och genomföra förändring.

Aktieinvest är en nätmäklare med 60 000 kunder, ett kundkapital om ca 9 miljarder och 40 medarbetare som erbjuder handel i svenska och utländska aktier och fonder.

För research och kvalitetssäkring av listan ansvarar talangpartnern Women Executive Search.

Läs hela listan med alla kandidaterna

För mer information

Cecilia Malmström, pressekreterare, 073-152 97 40

Om Ledarna

Ledarna är Sveriges chefsorganisation med över 99 000 medlemmar – chefer i alla branscher och på alla nivåer. Hos oss får medlemmarna utveckling, råd och stöd i uppdraget som chef och kring den egna anställningen. Alltid med utgångspunkt i chefens individuella behov. Läs mer om Ledarna. Pressjour 08-598 99 333.