Extrovert ledarprofil

Enligt resultatet förefaller du ha en extrovert ledarprofil.

Det innebär att du får energi genom att interagera med omgivningen. Direkta samtal ger dig sannolikt mer än utbyte via e-post, frågor som dyker upp vill du ventilera verbalt med medarbetare. Du vill vara aktivt engagerad i det som händer omkring dig. Medan vissa andra laddar sina batterier genom att dra sig undan, får du energi av att ha folk omkring dig. Självklart behöver du också dra dig tillbaka för reflektion och eftertanke, men blir det alltför långvarigt blir du trött och rastlös.

Som chef uppfattas du sannolikt som aktiv och energisk. I samtal med andra är du förmodligen drivande – framför allt i samtal med motsatta personlighetstyper. Genom ditt energiska sätt, kan du sätta fart på dina medarbetare och få saker att hända.

Andra chefskollegor och medarbetare (framför allt motsatsen, de introverta) kan missförstå ditt sätt. Genom att du ofta tänker och pratar samtidigt, kan du slänga ur dig tankar som du inte tänkt igenom. Andra kan uppfatta det som färdiga beslut. Du behöver sannolikt lägga band på dig och ge introverta personer tankeutrymme – annars finns risk att du kör över dem. Den som tiger kanske inte samtycker utan tigandet kan vara ett uttryck för att personen tänker.

När du suttit ensam och det börjar krypa i dig – ta det på allvar. Det är förmodligen ett tecken på att du behöver fylla på energidepåerna igen. Det gör du enklast genom att tala med andra. Om du inte har andra i närheten, kan ett telefonsamtal verka uppiggande. Tar du det inte på allvar, riskerar du att bli dränerad på energi.

Vill du veta mer? Bli medlem och få en fördjupad analys genom att göra en fullständig ledarprofil. 

Läs mer om medlemskapet här

Hos oss blir du en bättre chef

Bli medlem i Ledarna så ger vi dig som chef bättre förutsättningar att göra ditt jobb.

Bransch (avgör din månadsavgift)

Månadsavgift från:
327:-