Cv-mallar för chefsjobb

Ta hjälp av våra cv-mallar när du ska söka ditt nya chefsjobb.

Det är viktigt att du håller ditt cv uppdaterat och sökbart på Linkedin. Lika viktigt är det att du paketerar dina kompetenser och erfarenheter i dokumentformat, eftersom många rekryterare och arbetsgivare efterfrågar det när du gör en ansökan. Kom ihåg att det cv som du använder för att söka ett nytt jobb ska stämma överens med den information som du har på Linkedin.

Vi har tre olika cv-mallar som du kan använda. Vilken mall som passar bäst beror på vad du vill lyfta fram och vilken typ av förändring du står inför. Ska du byta bransch eller roll, är det funktionella cv:t att föredra, medan ett cv i onepager-format fungerar bra för en kortfattad beskrivning av dina erfarenheter.

Olika typer av cv och tips hur du använder dem

 • Kronologiskt cv. Används när du har arbetat länge inom ditt område och vill lyfta fram din långa arbetslivserfarenhet. Visar att du fördjupat dig eller blivit befordrad inom ditt sakområde. Precis som namnet antyder, utgår du ifrån i vilken ordning du haft olika roller eller ansvarsområden när du listar dina nyckelkompetenser.
 • Funktionellt cv. Används när du vill byta bransch eller roll. Kan också dra fokus från eventuella kortare anställningar eller tidsmässiga luckor. Poängterar dina kärnkompetenser och du undviker att upprepa att du arbetat med samma sak hos olika arbetsgivare. Här sorterar du tidigare tjänster, projekt och utbildningar under samma rubrik, trots att de tidsmässigt hör hemma under olika perioder av ditt liv. Den här typen av cv kan också kallas kompetensbaserat cv då det bygger på beskrivningen av ett antal kompetenser.
 • Onepager. Används när du behöver samla dina erfarenheter överskådligt på en sida. Onepagern är ett komplement till ett kronologiskt eller funktionellt cv. Särskilt användbart för dig som arbetar i en konsultroll. Lyft fram det som är relevant för det aktuella uppdraget, och var så kortfattad som möjligt. Kom ihåg att få fram nyckelord som är intressanta för uppdragsgivaren.

Cv-mallarna är framtagna speciellt för dig som är medlem. Logga in för att ladda ner och fylla i dem.

Cv-mallar när du söker chefsjobb

 • Mall för kronologiskt cv

  doc, 128,11 kb

  Används när du har arbetat länge inom ditt område och vill lyfta fram din långa arbetslivserfarenhet. Visar att du fördjupat dig eller blivit befordrad.

 • Mall för funktionellt cv

  doc, 124,58 kb

  Används när du vill byta bransch eller roll. Poängterar dina kärnkompetenser och du undviker att upprepa att du arbetat med samma sak hos olika arbetsgivare.

 • Mall för onepager

  doc, 94,82 kb

  Används när du behöver samla dina erfarenheter överskådligt på en sida. Särskilt användbart för dig som arbetar i en konsultroll.

Inte medlem ännu? Läs mer och bli medlem för att ta del av cv-mallarna!