Chefslab: Bli en mästare på att prioritera

På chefslab nätverkar du med andra chefer och diskuterar aktuella ämnen och dilemman. Den här gång blir du guidad av effektivitetsexperten Petra Brask, som ger insikter och konkreta verktyg för konsten att prioritera.

Kursinformation

Typ av aktivitet: Nätverk
Omfattning: Halvdag
Öppen för: Medlemmar
Kostnad: Chefslab ingår i medlemskapet

Upplägg

Föreläsning
Övning

Kursen bygger på aktivt deltagande från dig som är med. Fokus är på diskussion och övning i grupp, föreläsningen upptar en mindre del av tiden.

Längtar du efter samsyn kring vad som är viktigt så att det blir lättare att identifiera kritiska uppgifter? Saknar du tydliga målsättningar och identifierade fokusområden så att du kan prioritera rätt uppgifter? Om allt är viktigt så är inget viktigt. En prioriteringsmästare kan konsten att börja med den uppgift som gör alla andra uppgifter onödiga.

Exempel på vad du får diskutera och lära dig:

  • Att stärka din prioriteringsförmåga.
  • Om prioritering, prokrastinering och prekrastinering.
  • Att undvika bråttom-fällan.
  • Att prioritera eller delegera – kom ihåg dig själv.

Det här kan du förvänta dig av chefslab

Du får lyssna till en kortare föreläsning om hur stress ofta, men inte alltid, uppstår när vi har för mycket att göra på för kort tid. Stress kan också uppstå när vi har mycket att hålla reda på, även om vi har tillräckligt med tid. I båda fallen hjälper det att prioritera.

Efter föreläsningen får du diskutera och utbyta erfarenheter med andra chefer i mindre grupper om er egen vardag och hur ni kan anamma verktyg som underlättar.

Datum, tid och plats

Just nu finns inga inplanerade tillfällen

Om kursledaren

Petra Brask är effektivitetsexpert, författare, föreläsare och operativ vd för PB & Partners. Hon driver den populära Tidspodden tillsammans med ledarskapsforskare Lena Lid Falkman, Handelshögskolan.