Styrelsen för Ledarna inom Handeln

 

Presentation och svar på tre frågor

1. Berätta lite om din bakgrund!
2. Vilken fråga brinner du för?
3. Vilka fördelar ser du med att vara med i föreningen Ledarna inom Handeln?


Johan Wiberg,
ordförande
070-376 30 89, johan.wiberg@konsumvarmland.se

 1. Butikschef sedan 17 år. Har varit engagerad i Ledarna på olika sätt i 10 år och nu senast föreningsordförande i KTF.
 2. Jämställdhetsfrågor är tyvärr alltid aktuella och kräver alltid uppmärksamhet.
 3. Det ska vara tryggt att befinna sig i en organisation som går hand i hand med din vardag.

 

Björn Andersson, vice ordförande
070-535 21 30, bjorn.y.andersson@lantmannen.com

 1. Jag arbetar som platschef på Lantmännen i Malmö, och har jobbat fackligt både på lokal nivå och inom vår koncern i många år. Inom Ledarna har jag varit aktiv inom KSK, där jag i dag är vice ordförande.
 2. Den fråga jag brinner för är att vi får kollektivavtal på de områden där detta saknas. Jag tycker även att det är viktigt att Ledaravtalet tillämpas av arbetsgivarna.
 3. Fördelen med Ledarna inom handeln är att de flesta medlemmarna inom detta avtalsområde samlas på ett ställe.

 

Annie Tidholm, kassör
070-671 88 89, annie.tidholm@gmail.com

 1. Har lång erfarenhet av arbete inom handel. Haft eget företag i 15 år. Varit aktiv inom företagarförening samt Svensk Handel. Arbetar nu som butikschef.
 2. Arbetsvillkoren, till exempel hur mycket arbetar vi egentligen - oftast inte en 40-timmars arbetsvecka.
 3. Att vi får en förening som är närmare oss som arbetar inom handeln och tar tag i de specifika frågor som finns.


Dennis Rosén, ledamot
070-523 15 37, dennisrosen@spray.se

 1. Har arbetat inom kooperationen som butikschef, varuhuschef, föreningschef och butiksområdeschef i 40 år sammantaget. Har varit klubbordförande i Kristianstad-Blekinge konsumentförening och därmed varit personalrepresentant i dess styrelse, har nu motsvarande uppdrag i konsumentföreningen Göta i Småland. Har också varit föreningsordförande i en mindre konsumentförening i ett antal år.
 2. Arbetsrättsliga villkoren. Brinner för att rättvis och human behandling sker från företaget gentemot de jag företräder.
 3. Att samtliga som har gemensam grund är samlade i en förening, det inger större respekt och större möjligheter.


Ewelyn Persson, ledamot
070-974 41 96, ewelyn.persson@kfgota.se

 1. Jag har jobbat inom handeln sedan -71 i olika arbetsledande uppgifter och i olika brancher och företag. Har suttit med i KTF:s styrelse inom KF Göta i cirka 5 år samt några kongresser.
 2. Brinner för att vi ska få en arbetsgivarbetald bra sjukförsäkring.
 3. Bra att vi som chefer får en gemensam plattform att kunna jobba utifrån och för att med många medlemmar få större genomslagskraft.

 

Jan Hedin, ledamot
070-342 76 65, jan.hedin@coopnord.se

 1. 53 år boendes i Umeå, har arbetat i Konsum Nord i sedan 1977. De sista 28 åren har jag varit butikschef på ett antal butiker, sedan tre år är jag chef för Coop Nära Haga i Umeå. Jag är gift med Maria, vi har två barn plus ett bonusbarn (svärdotter) boendes hos oss samt två katter. Jag har arbetat fackligt sedan 1995 i olika konstellationer men alltid för KTF och Lederna. Just nu är jag facklig representant i Coop Nord samt ordinarie medlem i KTF:s koncherklubbs styrelse.
 2. Att de som är medlemmar hos oss får den hjälp de är värda när det bränner till med omorganisationer med mera – då behöver man hjälp och stöd som medlem och människa.
 3. Den arbetar endast för medlemmens bästa för ögonen, man känner en bra samhörighet (det är viktigt att man har någon kollega som man kan prata med om allt). Det tycker jag fungerar bra här i Umeå men vi behöver utvecklas ännu mera. 

 

Mikael Åström, suppleant
070-627 05 87, mikael.astrom@telia.com

 1. Har ett förflutet som personal- och ekonomichef inom Hyresgästföreningen och arbetar nu, sedan 2006, som VD för OK Piteå och OK Piteås fastighetsbolag. Sitter därutöver i ett antal bolagsstyrelser och kryddar fritiden med att fungera som förvaltare/God man och sitta i ett par föreningsstyrelser.
 2. Arbetet för ökad mångfald på alla nivåer i arbetslivet (men även i det civila livet) ligger mig varmt om hjärtat.
 3. I den här föreningen får vi tillgång till ett unikt nätverk av människor som lever i ungefär samma verklighet som vi själva. Tillsammans har vi en kunskaps- och erfarenhetsbank utan motstycke.

 

Håkan Johansson, suppleant
Mobil: 070-593 19 16, hakan.johansson@coop.se

 1. Man kan nästan säga att jag är född på butiksgolvet, min far och hans bror ägde under 70-talet en butik i centrala Göteborg. Har en ganska långa karriär inom dagligvarubranschen, min karriär började 1987 i mjölkkylen på Domus Wieselgrensplatsen i Göteborg. 1994 valde jag att lämna hemstaden Göteborg och flytta till Uppsala där jag började på Obs Stormarknad i Gränby. Var även med och startade Coops flaggskepp inom B&W ”En saluhall i Stormarknaden” mellan åren 1997 och 2001. Sedan 2001 jobbar jag centralt inom Coop och har haft olika tjänster. I dag jobbar jag som Kampanjförhandlare i det nystartade bolaget Coop Marknad AB.
 2. Ledarskap- och jämställdhetsfrågor.
 3. Ny plattform där man som medlem kan vara med och driva och påverka gemensamma branschfrågor exempelvis chefens roll, rån etc.

Bli medlem