Ledarna inom offentlig sektor

Välkommen till Ledarna inom offentlig sektor, föreningen som förbättrar villkoren för chefer inom kommun och region.

Nyheter och kunskap

Kunskap

Utmaningar och strategier för kompetensförsörjning inom offentlig sektor

Dagens rörliga arbetsmarknad, ihop med den snabba samhällsutvecklingen, innebär flera olika utmaningar när det gäller att säkerställa en stabil kompetensförsörjning.

Läs mer

Kunskap

Lönebeskedssamtal klara? Dags för reflektion!

Perioden då lönerevision ska genomföras kan ofta vara intensiv för dig som chef. Inte sällan är det först när allt är klart som utrymme finns för reflektion.

 

Läs mer 

Kunskap

Tips inför semesterplaneringen – så undviker du missnöje

När det är dags att ta tag i semesterplaneringen gäller det att ta hänsyn till alla involverade parters bästa. Så hur kan då verksamhetens krav och medarbetarnas behov tillgodoses på bästa sätt? 

Läs mer

Kunskap

Toxiskt beteende från en medarbetare? Så hanterar du problemet

En del människor har fastnat i negativa, destruktiva, elaka och rent giftiga beteenden –som inte bara förstör för dem själva, utan för alla runt omkring dem.

 

Läs mer

Kunskap

Ledarskap i förändringstider

Idag är förändring något konstant på många håll i offentlig sektor. För att lyckas i en sådan miljö behövs en kultur av flexibilitet, anpassningsförmåga och kontinuerligt lärande.

Läs mer

Intervju/kunskap

Så får chefen inte se ut

Finns det förväntningar och outtalade regler kring en chefs klädsel eller utseende? Referensgruppen för Ledarna inom offentlig sektor tycker till och delar med sig av sina tankar.

 

Läs mer