Ledarna inom offentlig sektor

Välkommen till Ledarna inom offentlig sektor, föreningen som förbättrar villkoren för chefer inom kommun och region.

Nyheter och kunskap

Kunskap

Måste chefen vara bäst på allt?

Att vara chef kan ses som ett yrke i sig eftersom chefs- och ledarrollen kräver flera kompetenser och förmågor som inte alltid har med en specifik yrkeskunskap att göra.

Läs mer här

Kunskap

Våga lyfta medarbetarskapet!

För den chef som är nyfiken på begreppet medarbetarskap finns mycket att vinna på att våga dra i gång. Det menar Lisa Tullgren som är HR-chef inom Stockholms stad och kan visa på flera goda effekter av ett aktivt medarbetarskap.

Läs mer här

Kunskap

Allt fler chefer i offentlig sektor mår dåligt

Många upplever att både krav och stress i arbetslivet ökar samtidigt som du som chef förväntas vara en förebild och stötta dina medarbetare. För att klara av det behöver du själv må bra.

Läs mer här

Kunskap

Kan offentlig sektor arbeta agilt?

En enkel googling på begreppet agilt arbetssätt ger ett resultat med femsiffrigt antal träffar. Det finns med andra ord en hel del underlag och de allra flesta har nog hört talas om begreppet.

Läs mer här

Kunskap

Maktskifte i många kommuner efter valet

Folket har sagt sitt, rösterna är räknade och den politiska kartan har nu ritats om. Hur kommer din roll som chef i offentlig sektor påverkas? Och i så fall hur?

Läs mer här

Nyhet

Nya spännande satsningar hos Ledarna inom offentlig sektor

Det rör på sig i branschföreningen för chefer i offentlig sektor. Styrelsen satsar på kommunikation som ett verktyg för att skapa mervärde för medlemmarna.

Läs mer här