Ledarna inom offentlig sektor

Välkommen till Ledarna inom offentlig sektor, föreningen som förbättrar villkoren för chefer inom kommun och region.

Nyheter och kunskap

Checklista

Lönebeskedsamtalet handlar om mer än bara belopp

Under mars och april är det tid för lönebeskedssamtal på många håll i offentlig sektor. Det är inte ovanligt med en viss oro inför detta, men god förberedelse och kloka råd kan hjälpa.

Läs mer här

Kunskap

Dags att skrota skitsnacket på arbetsplatsen!

Lite skvaller och lösa spekulationer i lunchrummet kan väl inte skada? Det kanske snarare livar upp stämningen och svetsar samman gruppen. Eller? Börjar du tröttna på tisslandet och tasslandet är det hög tid att göra något åt det. 

Läs mer här

Kunskap

Behåll duktiga medarbetare med ”stanna-samtal”

Du vet de där medarbetarna som håller deadlines, levererar hög kvalitet och kommer visslande glada in till jobbet. Vet du vad det är som driver dem, och varför de är så engagerade? Upplever du som chef att du ger dem tillräckligt med uppmärksamhet?

Läs mer här

Kunskap

Var går gränsen mellan stöd och stör?

När stödfunktion byts ut mot störfunktion drabbas chefen hårdast. Verksamheter i offentlig sektor har en organisatorisk tudelning som förenklat innebär att den ena delen ska utföra själva jobbet medan den andra ska – ja vad? Vi menar alltså uppdelningen mellan kärn- och stödverksamhet.

Läs mer här

Tips

Din guide till effektivare möten

Många chefer vittnar om att en övervägande del av den totala arbetstiden ägnas åt möten. I vår guide finns tips och råd om hur du får ut så mycket som möjligt vid mötestillfället. Att träffas och prata igenom en fråga är många gånger en oslagbar metod för att hitta den bästa lösningen

Läs mer här

Kunskap

Inlyssnande ledarskap – vad är det?

Är du alltid fullt närvarande i samtal med dina medarbetare eller händer det att du tänker på annat? För att nå ett inlyssnande ledarskap och få alla goda effekter som det medför, behöver du lyssna aktivt och lägga fokus helt på den som talar. Vi har sammanställt vad du kan behöva tänka på!

Läs mer här