Om Byggcheferna

Branschföreningen för Ledarnas medlemmar inom samhällsbyggnad. Våra fokusområden är trygghet, ledarskap och branschutveckling.

Som byggchef har du ett stort ansvar för din verksamhet och dina medarbetare. I det arbetet vill Byggcheferna vara ditt stöd och bollplank. Dessutom jobbar vi dagligen för att göra branschen schystare, renare och mer jämställd. Bland annat driver vi kampanjen Stoppa machokulturen, i samarbete med Byggnads, sedan våren 2015.

Vi gör varandra och branschen bättre

Vi vill påverka utvecklingen i hela samhällsbyggnadssektorn. Därför arbetar vi aktivt med branschbevakning och opinionsbildning, i både traditionella och sociala medier. En betydelsefull kanal är tidningen Byggvärlden, där vi har en egen medlemssida.

Varje år utser vi Årets byggchef i samarbete med Byggvärlden. Syftet är att uppmuntra och uppmärksamma duktiga chefer inom samhällsbyggnadssektorn.

Medlemskapet i Byggcheferna/Ledarna innebär att dina intressen som chef och anställd blir tillvaratagna och att du får avtal och villkor som är anpassade för chefsrollen. Som medlem är du en del av en förening med närmare 17 000 människor i samma arbetssituation som du.

Ordförande: Kajsa Hessel

29-31 maj 2018 har Ledarna kongress och då beslutar man om Ledarnas framtida inriktning. Vid kongressen väljs också Ledarnas styrelse för de kommande fyra åren.

Kongress 2018