Fler nyheter
Räddningstjänsten 27 augusti 2018

Äntligen tillbaka på jobbet!

Nu håller augusti månad på att lida mot sitt slut och snart har väl de flesta av oss kommit tillbaka till vardagen och jobbet. För vissa av oss innebär detta mer stress och för andra innebär det mer struktur i vardagen. Hur ser du på att komma tillbaka till jobbet?

Många av oss har haft en skön semester. Det varma och soliga vädret innebar inte bara merjobb för oss inom räddningstjänsten, torka och olidligt varma arbetspass. Det innebar också en hel del bad och avkoppling! Kan slå vad om att flera av er som läser detta tog tillvara på de varma sommarkvällarna och det varma vattnet som innebar en hel del dopp i sjön!

Hur tar vi tillvara på den energi som vi faktiskt laddat kroppen med under sommaren? Här kommer konkreta 5 tips på vad som kan göra att din höst kommer att bli lättare att ta sig an:

* Omge dig av positiva människor - Ofta har vi negativa energibovar runtomring oss. Om det går - se till att bli av med dem! Närma dig de positiva kollegorna som ger dig energi. Då kommer du kunna boosta ditt energikonto och vardagen blir då lättare.

* Schemalägg andningspauser - Sätt dig ner och strukturera ditt arbeta. Planera in tid för återhämtning. Varför inte ta 3 x 5 minuter av din dag till att bara djupandas eller lyssna på en bra låt? Ställ larmet på telefonen exempelvis klockan 9, 12 och 14. Tillåt dig att andas och hämta kraft. Detta kan komma öka ditt välbefinnande!

* Träning - Se till att unna dig träning! Det är du värd! De räcker med ett par gånger i veckan för att du skall må bättre. Är det svårt att få in träningen i livspusslet så se till att få in en långpromenad på lunchen eller gå till jobbet. Åker du bil eller kommunalt kanske du kan se till att parkera 1 kilometer från jobbet eller hoppa av en station innan så får du träningen inbakad i vardagen dessutom.

* Kost och sömn - Vissa av oss hävdar att du blir vad du äter. Se till att äta nyttigt och att du får i dig tillräckligt med näringsrika grönsaker som berikar oss människor med massor av viktiga ämnen. Detta gör att vi både håller oss friskare och att vi blir piggare till vardags. Glöm inte heller att ha koll på din sömn! De flesta vet hur viktigt det är med att få sina timmars sömn. Hur många timmar? Det är väldigt individuellt men innan du somnar så se till att inte titta in i en skärm det sista du gör. Varför inte även här ta en 5 minuters andningspaus innan du försöker somna?

* Personlig chefsrådgivning - Kickstarta hösten med lite coachning? När du är medlem i Ledarna får du tillgång till personlig chefsrådgivning. Rådgivarna hjälper dig i din roll som chef men de ser också till att vägleda dig i dina rättigheter som anställd. Alla chefsrådgivare har själva mångårig erfarenhet av att vara chef och ledare så de förstår dina utmaningar och din situation som chef. Detta kan hjälpa dig att komma igång igen efter en lång och skön semester! Läs mer om detta HÄR